Η προμήθεια σχολικών ειδών από την Περιφέρεια Αττικής με σκοπό να μοιραστούν τον Σεπτέμβρη στα 4.628 παιδιά που φιλοξενούνται στις 7 δομές προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων που ανήκουν στα όριά της, συμφωνήθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής, Χρήστος Καπάταης, η αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Ελισσάβετ Τασούλη, και η εντεταλμένη για θέματα Παιδείας, Ελένη Ζωγραφάκη.

«Έχουμε χρέος να συνδράμουμε στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, ώστε τα παιδιά που διαμένουν στα κέντρα Προσωρινής Διαμονής προσφύγων να προσέλθουν στα σχολεία με τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως κάθε μαθητής» δήλωσε ο κ. Πελεγρίνης.

Από τη μεριά του, ο κ. Καπάταης δήλωσε: «Επιθυμούμε την συνεργασία του υπουργείου Παιδείας, στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο. Ειδικά το Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης στο Φάληρο, έχει ήδη συμβάλει καθοριστικά στην κάλυψη των αναγκών των προσφύγων».

Κοινή θέση όλων ήταν η συνάντηση αυτή να αποτελέσει την αφετηρία για περαιτέρω δράσεις από κοινού του υπουργείου και της Περιφέρειας υπέρ των προσφύγων.