Η τουριστική ανάπτυξη της περιφέρειας, σε συνεργασία με τους δήμους αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού δήλωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αναπληρώτρια υπουργός Έλενα Κουντουρά, με την ευκαιρία διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στο νομό Πέλλας.

Η κ.Κουντουρά, αποδεχόμενη πρόσκληση της υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βουλευτή Πέλλας Θεοδώρας Τζάκρη, επισκέφτηκε το αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας και ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Ελισάβετ Τσιγαρίδα. “Είναι ένα εξαιρετικό μουσείο, με σημαντικά ευρήματα και μεγάλη επισκεψιμότητα”, τόνισε η κ.Κουντουρά, η οποία στη συνέχεια μετέβη στη πόλη της Έδεσσας όπου επισκέφτηκε το Μουσείο Νερού και το Πάρκο των Καταρρακτών.

«Επιδίωξή μας είναι να ενισχύσουμε την Περιφέρεια και όλους τους τουριστικούς προορισμούς, αναδεικνύοντας τον πολιτιστικό και τουριστικό πλούτο όλων των περιοχών και τις ξεχωριστές κατηγορίες που αφορούν στον θεματικό, θρησκευτικό και ιαματικό τουρισμό», σημείωσε η υπουργός.

«Η κ.Κουντουρά αποδεχόμενη την πρόσκλησή μας ήρθε για να γνωρίσει από κοντά αυτό που συνιστά το σύνθετο τουριστικό προϊόν του νομού Πέλλας το οποίο όμως δεν είναι αρκετά γνωστό στο εσωτερικό, πολλώ δε μάλλον στο εξωτερικό”, δήλωσε η κ.Τζάκρη και πρόσθεσε: “Ο νομός Πέλλας συνδυάζει όλα τα είδη τουρισμού: τον ιαματικό με τα γνωστά λουτρά Λουτρακίου, το χειμερινό τουρισμό με σημείο αναφοράς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν και τον παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου, τον αρχαιολογικό τουρισμό, με αιχμή του δόρατος το μουσείο της Πέλλας, την πόλη της Έδεσσας με το υδάτινο σύμπλεγμα των καταρρακτών και πολλά ακόμη».

Αύριο, Σάββατο η κ.Κουντουρά θα επισκεφθεί την ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Αρχάγγελο Αριδαίας, το χωριό Όρμα και θα ξεναγηθεί στα Λουτρά Λουτρακίου, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.