Την σφραγίδα του έβαλε το Συμβούλιο της  Επικρατείας στο σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την εκποίηση του «φιλέτου» του Αστέρα Βουλιαγμένης. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε νόμιμο το επίμαχο σχέδιο προεδρικού διατάγματος και περιορίστηκε σε νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.

Το ΣτΕ , ουσιαστικά είπε «ναι», με την δεύτερη, στην πώληση του Αστέρα  η οποία είχε μπλοκάρει τον Μάρτιο του 2015 από το Ε Τμήμα του Δικαστηρίου καθώς με  γνωμοδότησή του είχε κρίνει μη νόμιμες τις ρυθμίσεις του διατάγματος όπως είναι η   δημιουργία 100 νέων μονοκατοικιών («καμπάνες»), η κατασκευή χτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου, κ.λπ.

Πριν από λίγες ημέρες το σχέδιο επανακατατέθηκε και η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 152/2016 γνωμοδότησή της, σε αυτή τη φάση, άναψε το πράσινο φως. Στο επίμαχο προεδρικό διάταγμα περιγράφονται τα έργα που θα γίνουν στην περιοχή (έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ, την τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης και τον καθορισμό  χρήσεων γης και όρων δόμησης) σε έκταση   301.864,99 τετραγωνικά μέτρα . Κάθε ζώνη προορίζεται για διαφορετικές χρήσεις και μεταξύ άλλων προβλέπει ξενοδοχεία, καμπάνες, τουριστικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, αναψυκτήρια, σνακ – μπαρ, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, αίθουσες , ελικοδρόμιο, πάρκινγκ και κήποι.

Επιπλέον, προβλέπει ειδική είσοδο για το ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα.