Κλειστό θα μείνει για τα αυτοκίνητα το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, από τις 16:00-21:00, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Οι δρόμοι που θα γίνουν πεζόδρομος είναι: Αγγελάκη – Εγνατία – Ι. Δραγούμη – Λεωφόρος Νίκη

Στο ίδιο πλαίσιο, θα γίνουν κυλιόμενες ημερήσιες πεζοδρομήσεις, χαριστικό παζάρι σχολικών βιβλίων, μικροαντικειμένων, ρούχων και παιχνιδιών, καθώς και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα:

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στην Τριανδρία, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα θα πεζοδρομηθούν η οδός Ελευθερίας (Αμμουλιανής – Βενιζέλου) και η Χαρ. Τρικούπη (Γυμναστηρίου – Αγ. Σπυρίδωνος), ενώ στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα (ΔΚ), από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ, θα μετατραπεί σε πεζόδρομο η οδός Βαφοπούλου.

Τρίτη 20/9, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, θα πεζοδρομηθούν στη Δ’ ΔΚ η Ανατολικής Θράκης (Κλεάνθους – Ιλισού) και η Ιλισού (Αν. Θράκης – Πόντου) και στη Β’ ΔΚ, από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, η Αγίων Πάντων (Αγάθωνος – Γρ. Κολωνιάρη) και η Αμπελώνων (Αγ. Πάντων – Καλλιθέας).

Τετάρτη 21/9, στην Ε’ ΔΚ θα πεζοδρομηθεί από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ η Αρχαιολογικού Μουσείου (Β. Ολγας – Κων/πόλεως) και στη Γ’ ΔΚ, από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, η Απ. Παύλου (Αθηνάς – πλ. Καλλιθέας) και η περιοχή περιμετρικά της πλατείας Καλλιθέας.