Τριάντα υποθέσεις που χειρίστηκε συγκεκριμένο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου φέρονται ότι εκδόθηκαν με καθυστέρηση. Τα στοιχεία για αυτές τις υποθέσεις έχουν ήδη διαβιβαστεί από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου Ιωάννη Καραβοκύρη στον υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Με βάση αυτά τα στοιχεία ο αρμόδιος υπουργός αναμένεται να αποφασίσει εντός της εβδομάδας αν θα παρέμβει στην υπόθεση που ανέκυψε, με αφορμή την αναφορά της υπουργού παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου που κατήγγειλε καθυστέρηση στην έγκριση της σύμβασης προμήθειας χαρτιού για τα σχολικά βιβλία.

Σε περίπτωση που ο κ. Παπαιωάννου κρίνει ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα το θέμα, τότε έχει δικαίωμα να ασκήσει ακόμα και πειθαρχική δίωξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φάκελο που διαβιβάστηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης περιλαμβάνονται και στοιχεία για μη έγκαιρη έκδοση απόφαση που αφορά διαγωνισμό για την ανάθεση σε εταιρεία πληροφοριακών συστημάτων την είσπραξη φόρων.

Και σε αυτή την υπόθεση -όπως και στα σχολικά βιβλία- η επίμαχη σύμβαση κόπηκε από τους σχηματισμούς του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εντόπισαν πλημμέλειες σοβαρές.