Για το πώς ξεκίνησε πριν από 3 μήνες η διαδικτυακή κίνηση «Παραιτηθείτε», που οδήγησε στη διοργάνωση της σημερινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, μίλησε στο Mega η καθηγήτρια Ρούλα Καλαρά, μία εκ των δημιουργών της κίνησης.

Η κ. Καλαρά απαντά στις κατηγορίες που δέχεται η κίνηση και ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για μια συγκέντρωση πολιτών που θέλουν και έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τον θυμό τους.

Όπως λέει, όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο, εν είδει αστείου, όταν η ίδια και η στενή της φίλη και παλιά συντρόφισσα από τον «Ρήγα Φεραίο» από το ΚΚΕ Εσωτερικου, Ρηγούλα Γεωργιάδη, συνομιλούσαν στο Facebook. Λέει σχετικά: «Με παίζουσα διάθεση, σκεφτήκαμε ένα βράδυ να φτιάξουμε ένα hashtag ‘#παραιτηθείτε’. Για να γελάμε. Να σπάζουμε νεύρα και να γλεντάμε μεταξύ μας. Του στιλ ‘καλημέρα σας, #παραιτηθείτε’, ή το βράδυ ‘καληνύχτα σας, #παραιτηθείτε’. Ξεκινήσαμε 2, μέσα σε δυο μέρες είχαμε γίνει 100, σε μια εβδομάδα 500. Φτιάξαμε μια μυστική ομάδα στο FB, συνεννοούμασταν και κάναμε αυτό που λέω».

Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια, η κ. Καλαρά σημειώνει πως «μέσα σε 2 μήνες αυτό το hashtag σοβάρεψε, απλώθηκε πολύ, σε όλο το φάσμα του δημοκρατικού τόξου και κατέληξε σήμερα να γίνει η πρώτη αντικυβενρητική, αντιΣΥΡΙΖΑϊκή συγκέντρωση».

Η Ρούλα Καλαρά αποκρούει όσους αποδίδουν πολιτική ταυτότητα στην κίνηση.

«Είναι συγκέντρωση πολιτών. Άλλοι είμαστε ανένταχτοι, οι περισσότεροι είμαστε… ‘πρώην κάτι’ και ‘νυν τίποτα’. Ένα μεγάλο μέρος είναι οι ανένταχτοι της Κεντροαριστεράς. Θέλουμε να εκδηλώσουμε τον θυμό μας. Έχουμε δικαίωμα να εκδηλώσουμε στον δημόσιο χώρο τον θυμό μας και την αντίθεσή μας», είπε.

Απαντώντας στην επίθεση που δέχτηκε η κίνηση και η διαδήλωση με του σύνθημα «Παραιτηθείτε» από στελέχη της κυβέρνησης, η κ. Καλαρά τονίζει οργισμένη: «Σε αυτούς τους οχετούς του ψέματος της λάσπης και της συκοφαντίας είναι αδύνατον να απαντήσει ένας λογικός άνθρωπος, με σώας τας φρένας, μέσα σε 5 λεπτά (…). Εγώ λοιπόν που μέχρι χθες ήμουν μια καθηγήτρια που σκόρπαγε την ψυχή της μέσα στα θρανία για να μάθει τα παιδιά του κόσμου γράμματα, σήμερα είμαι εχθρός του λαού».

Κάνει, μάλιστα, ειδική αναφορά στον γ.γ. του υπουργείου Εργασίας και τη δηκτική του ανάρτηση στο Facebook, την οποία χαρακτηρίζει “πολιτική αλητεία”: «Με τον Ανδρέα τον Νεφελούδη και εγώ και η Ρηγούλα υπήρξαμε σύντροφοι 40 χρόνια. Ήμασταν μαζί στον Ρήγα, στο ΚΚΕ Εσωτερικού. Εγώ ήμουν μαζί του και στη ΔΗΜΑΡ. Ήμουν μάλιστα από τους ελάχιστους που τον ψήφισαν όταν κατέβηκε υποψήφιος. Ντρέπομαι τόσο πολύ για λογαριασμό του. Αισθάνομαι τέτοιο αποτροπιασμό για την πολιτική αλητεία που έβγαλε αυτός ο άνθρωπος που δεν θέλω να απαντήσω τίποτα”».

Μιλώντας στο Mega, η Ρούλα Καλαρά απαντά και στις συγκρίσεις που γίνονται ανάμεσα στο κίνημα “Παραιτηθείτε” και τους “Αγανακτισμένους” τραβώντας μια σαφή διαχωριστική γραμμή.

«Ένας όχλος. Που έδωσε γη και ύδωρ στη Χρυσή Αυγή. Μέσα από αυτό το κίνημα φούντωσε η ΧΑ και ζωντάνεψε ο ναζισμός στη χώρα» λέει για τους Αγανακτισμένους.