Εμπόλεμη ζώνη θυμίζουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ενόψει των πολυάριθμων συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και για αύριο.

Στην Αθήνα, στις 11.00 το πρωί το Π.Α.Μ.Ε έχει καλέσει σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος.

Οι περισσότερες και μεγαλύτερες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη.

Οι «Αγανακτισμένοι» θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Λευκού Πύργου στις 15:00 και θα θέσουν σε εφαρμογή «σχέδιο αποκλεισμού της ΔΕΘ».

Την ίδια ώρα διοργανώνουν συγκέντρωση στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης φοιτητικοί σύλλογοι.

Στις 15:50 ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες πόλεις θα συγκεντρωθούν στο Ιβανόφειο και περί τις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν πορεία χωρίς τα αυτοκίνητά τους μέχρι το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Στις 18:00 ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ και ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι. Στη Θεσσαλονίκη διεξάγονται οι εργασίες του Τακτικού Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, η οποία έχει καλέσει τους εργαζόμενους στον Τύπο να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις των Συνδικάτων. Μέλη της ΕΣΗΕΜΘ θα συγκεντρωθούν στις 18:00 στο Άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου από την πλευρά της Παναγίας Χαλκέων

Την ίδια ώρα έξω από το Κατσάνειο θα συγκεντρωθούν οπαδοί του Ηρακλή και στην Καμάρα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές.

Στις 18:30 μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στη Θεσσαλονίκη φθάνουν, επίσης, από την Αθήνα και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» που θα ανοίξουν τις μπάρες στα διόδια.

Οι διαδηλωτές γύρω στις 19:00 θα κινηθούν προς την πύλη της έκθεσης και το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Από τις 12 το μεσημέρι δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις οδούς: Λ. Στρατού (από Καυταντζόγλου μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ), Γ’ Σεπτεμβρίου (από Μ. Ανδρόνικου μέχρι Εγνατία), Β. Ολγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Β. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Λ. Νίκης (από 26ης Οκτωβρίου μέχρι πλ. Λευκού Πύργου), Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου) και Εθνικής Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι πλ. Λευκού Πύργου).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.