Συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εργασίας  είναι αυτή την ώρα εργαζόμενοι- συμβασιούχοι από τις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας των ΟΤΑ όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται γιατί όπως καταγγέλλουν έχουν να πληρωθούν από την 1-1-2016 ενώ στα τέλη Ιουλίου λήγουν και οι συμβάσεις τους.  Όπως υποστηρίζουν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασιας δεν τους έχει δώσει καμία απάντηση στο ερώτημα :« Τι θα απογίνουν και εάν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους».

Παράλληλα καταγγέλλουν μέσω του εκπροσώπου τους Παντελή Γούση ότι «η κυβέρνηση μεθοδεύει το κλείσιμο των δομών προκειμένου να τις επαναλειτουργήσει αργότερα με άλλο προσωπικό που θα προσλάβει μέσω ΕΣΠΑ  με κομματικά κριτήρια».

Οι συμβασιούχοι στις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας είναι περίπου 900 άτομα και απασχολούνται σε κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια, φαρμακεία, δομές υποδοχής αστέγων, λαχανόκηποι.

Οι συμβασιούχοι θα βρεθούν και αύριο στις 10 το πρωί έξω από  το υπουργείο Εργασίας  όπου και θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

agfdhfjgf eragzoasmnedag2 eragzoasmnedag4 eragzoasmnedag1 eragzoasmnedag3 eragzoasmnedag5

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος