Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων και των δημάρχων της Καλλιθέας, του Μοσχάτου και του Παλαιού Φαλήρου για την τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής, σύμφωνα με την οποία περίπου 2.500 τετραγωνικά μέτρα στεγασμένων χώρων στο Beach Volley της παραλιακής θα παραχωρηθούν για 20 χρόνια στο υπουργείο Δικαιοσύνης και θα μετατραπούν σε δικαστικές αίθουσες.

Για τους επικεφαλής των τριών δήμων αλλά και την τοπική κοινωνία πρόκειται για μια απόφαση που στερείται λογικής, αφού όχι μόνο δεν λαμβάνει υπόψη το Προεδρικό Διάταγμα του 2013, σύμφωνα με το οποίο ο χώρος του Beach Volley προορίζεται για αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις αλλά, επιπλέον, ουσιαστικά αναιρεί και την προ εικοσαημέρου απόφαση -που επικυρώθηκε με ΦΕΚ- να παραχωρηθεί η χρήση των έργων στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία με τη σειρά της ήταν έτοιμη να διαθέσει 120 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση της περιοχής.

Μιλώντας στο «Έθνος» οι τρεις δήμαρχοι τονίζουν ότι η δημιουργία δικαστικών αιθουσών δεν ταιριάζει με τον χαρακτήρα της περιοχής και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους της.

Η μετατροπή των κτιρίων σε δικαστικές αίθουσες βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη και την Περιφέρεια Αττικής. Τις τελευταίες δύο ημέρες ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάνταης έχει πάρει τον λόγο στα δημοτικά συμβούλια της Καλλιθέας και του Μοσχάτου επισημαίνοντας ότι η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ήταν λάθος.