Μειωμένες έως και κατά 60% είναι οι αφίξεις τουριστών στο νομό Τρικάλων και ειδικά στην περιοχή των Μετεώρων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Νομού Τρικάλων Γιάννης Κουρούπας δηλώνει στην εφημερίδα «ΕΡΕΥΝΑ»  ότι ορισμένα από τα ξενοδοχεία της περιοχής επισημαίνουν μείωση  50% στις κρατήσεις τους, ενώ είναι πολύ λίγες οι «κρατήσεις της τελευταίας στιγμής».

Μειωμένες είναι επίσης και οι ημερήσιες επισκέψεις στην περιοχή, που έστω με την ολιγόωρη παραμονή τους κινούσαν τα εστιατόρια και μαγαζιά, ενώ φαίνεται ότι επηρεασμένες αρνητικά είναι και οι εκδρομές για τους τουρίστες που έχουν ήδη έρθει για «διακοπές», τις οποίες προωθούν ταξιδιωτικά γραφεία σαν συμπληρωματικό τουριστικό προϊόν.

Ο κ. Κουρούπας, εκφράζει την αγωνία και τον προβληματισμό των ξενοδόχων της περιοχής και καταγγέλλει έλλειψη προβολής της περιοχής των Μετεώρων ως πόλου έλξης επισκεπτών, αλλά και ως μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς (αναγνωρισμένο από την UNESCO), θρησκευτικό μνημείο και μνημείο της φύσης. Ενδεικτικά ανέφερε ότι στις πρόσφατες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού που συμμετείχε ο ΕΟΤ δεν υπήρχε καν αφίσα από τα Μετέωρα στο Ελληνικό περίπτερο.