Ένα πρόγραμμα στέγασης και φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων σε δομές του υπουργείου σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, αποφασίστηκε και υλοποιείται με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ανάμεσα και στους τρεις φορείς υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας, με το οποίο θα προσφέρονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης σε 40 ασυνόδευτους ανήλικες πρόσφυγες, των οποίων τα αιτήματα στέγασης εκκρεμούν. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας θα προσφέρουν τη διαμονή, τη σίτιση και τη νομική κάλυψη, για την επανασύνδεση των παιδιών με τις οικογένειές τους και τα Παιδικά Χωριά SOS, μέσω δωρεάς από τη Διεθνή τους Ένωση, θα προσφέρουν το σύνολο της μισθοδοσίας και των εισφορών του επιστημονικού και ψυχοπαιδαγωγικού προσωπικού, που απαιτείται για τη λειτουργία των ξενώνων.

Η έναρξη του προγράμματος είναι άμεση και η συμφωνία έχει εξάμηνη διάρκεια, που μπορεί να επεκταθεί για άλλους έξι μήνες και για άλλες κρατικές δομές, που βρίσκονται εντός Αττικής.

fwd1 fwd2 fwd3 fwd4 fwd5

TAGS