Σε ύφεση βρίσκεται το μέτωπο της φωτιάς στη Λευκίμη του Έβρου, ενώ δεν απειλείται πλέον το δάσος της Δαδιάς. Παρόλα αυτά, η πυροσβεστική υπηρεσία ανησυχεί για την ενίσχυση της έντασης των ανέμων από το μεσημέρι και μετά, γι’ αυτό και βρίσκεται σε επιφυλακή ένα ελικόπτερο ειδικά για το δάσος της Δαδιάς. Η φωτιά δεν απειλεί οικισμούς.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη με νοτιοδυτική κατεύθυνση, καίγοντας χιλιάδες στρέμματα. Επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 42 οχήματα, 64 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 φαντάροι, 15 υδροφόρες δήμων, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Έξι φωτιές μαίνονται σε όλη τη χώρα. Στην Αιτωλοακαρνανία, στην περιοχή Φυτείες οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται από τέσσερα αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο, ενώ μαίνονται οι φωτιές και σε ακόμα τέσσερα μέτωπα, στο Στανό Αμφιλοχίας, στην Κορπή Βόνιτσας, στους Νεγράδες Ιωαννίνων και στην περιοχή Ομπλός-Κρήνη Αχαΐας επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη είναι από χθες η πυρκαγιά στη Λευκίμη Έβρου, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά για λίγες ώρες οι οικισμοί Κοίλα και Μελία, ένα ίδρυμα που φιλοξενεί παιδιά από το εξωτερικό και τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Λουτρά.

Πριν από λίγο, Στο Λασίθι, στην περιοχή Έξω Ποταμοί η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, οκτώ άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.