Όλη τη νύχτα επιχειρούσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο τους.

Το μεγαλύτερο μέτωπο εντοπίζεται στον Έβρο, έχει μήκος χιλιομέτρων και καίει δάσος. Οικισμοί εκκενώθηκαν προληπτικά καθώς εκτιμήθηκε πως ενδεχομένως οι φλόγες να τους απειλούσαν.

Τιτάνιες προσπάθειες καταβάλλουν από χθες 90 πυροσβέστες και 64 άτομα πεζοπόρο με 45 οχήματα.

Σε τρία μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά στην Αιτωλοακαρνανία. Στην περιοχή Φυτείες εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Σκουρτού λόγω του πυκνού καπνού. Μάχη με τις φλόγες δίνουν 45 πυροσβέστες και 19 άτομα πεζοπόρο με 20 οχήματα.

Φωτιά καίει επίσης στις περιοχές Στανός, στην Αμφιλοχία, όπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες και 13 άτομα πεζοπόρο με 9 οχήματα, και Κορπή, στη Βόνιτσα, όπου επιχειρούν 24 πυροσβέστες και 13 άτομα πεζοπόρο με 11 οχήματα.

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 21:00 χθες βράδυ στην περιοχή Νεγράδες του Πωγωνίου Ιωαννίνων. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 34 πυροσβέστες και 8 άτομα πεζοπόρο με 12 οχήματα.

Δάσος καταστρέφει και η φωτιά που ξέσπασε αργά χθες βράδυ στην περιοχή Ομπλός της Πάτρας. Να περιορίσουν τη φωτιά επιχειρούν 10 πυροσβέστες και 15 άτομα πεζοπόρο με 9 οχήματα.