Συλλυπητήριο τηλεγράφημα για την απώλεια του αντιπυράρχου Κ. Καστρή ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες στη μάχη με τις φλόγες, στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή της Μάνης, απέστειλε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε λόγο για μεγάλη και οδυνηρή απώλεια, εξήρε την προσπάθεια του άτυχου αντιπυράρχου για την προστασία του κοινωνικού συνόλου και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

«Κάθε ανθρώπινη ζωή που θυσιάζεται δίνοντας τη μάχη για την προστασία του κοινωνικού συνόλου είναι μια μεγάλη και οδυνηρή απώλεια για όλους μας», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Εν τω μεταξύ, σκληρή επίθεση κατά του ΠΑΜΕ εξαπέλυσε ο ΛΑΟΣ με αφορμή το σημερινό αποκλεισμό ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας. Ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «εχθρική δράση της Αριστεράς και του ΠΑΜΕ έναντι των επιχειρηματιών» η οποία, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το κόμμα, «έχει ως άμεση συνέπεια την αύξηση της ανεργίας».

Ο ΛΑΟΣ εκτιμά ότι με αυτά που γίνονται «ούτε τρελός επενδύει ούτε μεγαλώνει την επιχείρησή του» και αναρωτιέται «από πού λοιπόν θα απορροφηθεί η ανεργία».

Επίσης, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη, για την ανάγκη ανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης, κάλεσε τον πρωθυπουργό «να αντιληφθεί την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας».

Και, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, ο πρωθυπουργός «βρήκε υπουργό -και μάλιστα επαρκή- χωρίς όμως υπουργείο».

Σχολιάζοντας, επίσης, δηλώσεις του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομίας, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι ο κ. Βενιζέλος έκανε ό,τι και ο Βύρων Πολύδωρας πριν από τρία χρόνια, όταν είχε παρομοιάσει την υπουργική θητεία του με έκτιση ποινής.

«Κάτι παρόμοιο είπε τώρα ο κ. Βενιζέλος. Αν δεν θέλουν τα 2 κατεστημένα κόμματα να κυβερνήσουν, ας παραμερίσουν», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.

Τέλος, αναφερόμενος στην αύξηση του ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης και τις σχετικές προϋποθέσεις, ο ΛΑΟΣ διά του εκπροσώπου του υποστήριξε ότι «πρέπει να προμηθευτούμε διαβατήρια ευκαιρίας. Έτσι θα εξασφαλίσουμε τουλάχιστον φτηνότερο φαγητό!…».