Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την μπίρα

Τα μυστικά του δροσιστικού ποτού


ΕΛΛΑΔΑ
11:44
19/08/2011
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την μπίρα
11
loading

Για χάρη της γίνονται ετήσιες γιορτές σχεδόν σε όλα τα μέρη του κόσμου. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην την έχει πιει έστω και μια φορά στη ζωή του. Είναι το αγαπημένο ποτό των περισσοτέρων, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες έχει την τιμητική της.

Ο λόγος για την μπίρα η οποία έχει πολλές και διαφορετικές ποικιλίες καθεμιά από τις οποίες έχει το δικό της γευστικό μυστικό.

Ο πιο γνωστός τρόπος διαχωρισμού γίνεται από το χρώμα της μπίρας και έτσι έχουμε:

Μελαχρινές ή μαύρες μπίρες:
Το μυστικό του σκούρου χρώματος βρίσκεται στο βυνοποιημένο κριθάρι το οποίο καβουρδίζεται πριν προχωρήσει στη ζυθοποίηση. Όσο πιο σκούρα είναι η μπίρα τόσο πιο έντονη γεύση έχει.

Άσπρες ή ξανθές: Είναι οι πιο δημοφιλείς και συχνά πιο ελαφριές. Ζυθοποιούνται συνήθως με βύνη που προέρχεται από σιτάρι.

Κόκκινες μπίρες: Είναι πιο πικρές λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε λυκίσκο, ενώ το χρώμα της το οφείλει στη βύνη Vienna της Βιέννης. Βέβαια ανάλογα με το είδος της ζύμης ή της μαγιάς η κόκκινη μπίρα διακρίνεται σε δύο τύπους.

Lager:
Είναι οι πιο διαδεδομένες και στα ελληνικά λέγονται και βυθοζύμωτες επειδή η μαγιά κατά τη ζύμωση κάθεται στο βυθό του μούστου. Ωστόσο η συγκεκριμένη μπίρα χρειάζεται να καθίσει αρκετούς μήνες για να «ωριμάσει», φυλάσσεται σε αποθήκες. Επειδή στα γερμανικά η αποθήκη είναι lager πήρε το όνομά της από αυτόν τον όρο.

Ale: Στα ελληνικά λέγεται και αφροζύμωτη, γιατί η μαγιά κατά τη διάρκεια της ζύμωσης ανεβαίνει στην επιφάνεια του μούστου. Σε αυτήν την μπίρα η μεταζύμωση διαρκεί μικρό χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν κάποια μυστικά της μπίρας που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα γνωρίζουν.

-Η μπίρα δεν μπαίνει στην κατάψυξη γιατί αλλοιώνονται τα γευστικά χαρακτηριστικά της και όταν την ανοίξετε θα υπερχειλίσει.

-Πρέπει να σερβίρεται στους 6º C. Επίσης η θερμοκρασία του ψυγείου θα πρέπει να είναι 2-4º C.

-Η κατάλληλη θερμοκρασία του ποτηριού είναι 2-5º C.

-Δεν πίνεται ποτέ από το μπουκάλι. Έτσι βλέπουμε τι πίνουμε και πετυχαίνουμε καλύτερο αφρό.

-Τα ποτήρια που χρησιμοποιούνται δεν πρέπει να έχουν ίχνη από άλατα και θα πρέπει να πλένονται με ειδικό απορρυπαντικό.

-Πρέπει να καταναλώνεται πάντα φρέσκια. Έτσι αναδεικνύει τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της.

-Ο κατάλληλος χώρος για τη φύλαξή της πρέπει να είναι σκοτεινός, στενός και καθαρός.

Εκτός από την απόλαυση που χαρίζει η παγωμένη μπίρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καλλυντικό για τα μαλλιά καθώς χαρίζει ενυδάτωση, όγκο και λάμψη.

Για δυνατά και λαμπερά μαλλιά ανακατέψτε μισή κούπα μπίρα με μισή κούπα ζεστό νερό. Στη συνέχεια βρέξτε με το μείγμα αυτό τα μαλλιά σας και αφήστε το για 15 λεπτά να δράσει. Ξεβγάλτε με άφθονο νερό χωρίς σαμπουάν. Η μπίρα θα αφαιρέσει από τις ρίζες τα υπολείμματα του σαμπουάν και άλλων προϊόντων. Το αποτέλεσμα θα είναι λαμπερό!

Για μαλακά και απαλά μαλλιά βάλτε σε ένα μίξερ μισό ώριμο ξεφλουδισμένο αβοκάντο, μια κουταλιά της σούπας δαφνέλαιο, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και φυσικά δυο κουταλιές μπίρα. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Απλώστε το στα μαλλιά σας για μία με δυο ώρες πριν από το λούσιμο και τυλίξτε το κεφάλι σας με μια ζεστή πετσέτα. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
  1. avatar xaroula

    ετομάστε βαλίτσες για την Arthur Gunnes Day στο Δουβλίνο!!!!!!

    1. avatar Chrimi

      Και θ'αφήσεις τους γιατρούς χωρίς σύνορα,τη ΝΑΣΑ,τον ΟΗΕ για τις μπύρες στο Δουβλίνο?Σε θαυμάζω που τα προλαβαίνεις όλα αυτά!

      1. avatar xaroula

        σαν εσένα που καθέσαι στον καναπε σου και βλεπεις τουρκικα σιριαλ και ττρως ολη μερα και η κυτταρίτιδα σου φτάνει στο πατώμα!!!

        1. avatar Chrimi

          Τώρα κατάλαβα γιατί έχω κυτταρίτιδα.Νά'σαι καλά!

  2. avatar DimitrisAp

    Ε Λ Ε Ο Σ !!! εκει που διαβαζεις για την μπυρα και γουσταρεις που μαθαινεις για το ποτο που θα εκανες τα παντα για να το πιεις παγωμενο, ξαφνικα παει στο τελος και σου πεταει τροπους για μαλλια με ογκο και λαμψη.... τι ξενερωμα ηταν αυτο; πως φαινεται οτι το αρθρο το εχει γραψει γυναικα....

  3. avatar Al Bundy

    24 ΜΠΥΡΕΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΣΑ...24 ΩΡΕΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ...ΤΥΧΑΙΟ???ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ....

  4. avatar Al Bundy

    -Η μπύρα είναι η απόδειξη ότι ο Θεός μας αγαπά και θέλει να είμαστε ευτυχισμένοι. Benjamin Φράνκλιν

  5. avatar Chrimi

    Στους 6 βαθμούς τους πίνουν οι Γερμανοί.Εδώ αγάπη μου με 40 βαθμούς το καλοκαίρι,βάζεις όχι μόνο τη μπύρα στην κατάψυξη αλλά ΚΑΙ το ποτήρι!Μόνο έτσι τη γουστάρεις!Τα υπόλοιπα είναι του {...} τα εννιάμερα!

    1. avatar xaroula

      αν βάλεις μπύρα στην καταψύξη χάνει τα γευστικα της χαρακτηριστικα και οταν την ανοίξεις θα υπερχείλισει
      η ξέρεις να πίνεις μπύρα η δεν πίνεις μπύρα.

  6. avatar foivosloxias

    "Για μαλακά και απαλά μαλλιά βάλτε σε ένα μίξερ μισό ώριμο ξεφλουδισμένο αβοκάντο, μια κουταλιά της σούπας δαφνέλαιο, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και φυσικά δυο κουταλιές μπίρα. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Απλώστε το στα μαλλιά σας για μία με δυο ώρες πριν από το λούσιμο και τυλίξτε το κεφάλι σας με μια ζεστή πετσέτα. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!"
    Και για πόσο καιρό αν επιτρέπεται θα κυκλοφορώ με το γκουακαμόλε στο κεφάλι?

    1. avatar Αλατερας κωστας

      λέει για 2 ώρες πριν λουστείς .δεν λέει για πάντα και να το παίζεις σαντάμ!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει