Σε συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, ελήφθη η απόφαση ώστε οι δήμοι της Θράκης να συνδράμουν τους δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας, προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια αλλά και κονδύλια με κάθε εφικτό τρόπο συγκέντρωσής τους.

Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες οι δήμοι από τη Ξάνθη έως και το βορειότερο δήμο του Έβρου θα απευθύνουν κάλεσμα προς τους δημότες τους να προσφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφερθούν με φορτηγά προς την Ελευθερούπολη και τη Νέα Καρβάλη, όπου λειτουργούν δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Τις επόμενες ημέρες, εξάλλου, αναμένεται να οριστούν χώροι συγκέντρωσης σε κάθε δήμο, ενώ παράλληλα οι δήμοι της Θράκης θα προσφέρουν όσα χρήματα μπορεί να διαθέσει ο καθένας.

Αυτό είναι το σχέδιο αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης στην ΑΜΘ, όπως το συναποφάσισαν οι δήμαρχοι στη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ, αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.