Διευκολύνσεις στα πλοία του ΝΑΤΟ που θα περιπολούν στο Αιγαίο ετοιμάζει το υπ. Εθνικής Άμυνας

Ποια λιμάνια προτείνει η Βορειοατλαντική Συμμαχία


ΕΛΛΑΔΑ
17:51
23/02/2016
Διευκολύνσεις στα πλοία του ΝΑΤΟ που θα περιπολούν στο Αιγαίο ετοιμάζει το υπ. Εθνικής Άμυνας
2
loading

Tη βούληση της Ελλάδος να διαθέσει οποιοδήποτε λιμάνι, για ανεφοδιασμό, για τη διευκόλυνση τους στα πλοία της νατοικής δύναμης, όταν ολοκληρωθεί η κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου της αποστολής τους -θα δρουν ανατολικά των ελληνικών νησιών και προς τα μικρασιατικά παράλια- , εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος. Αφορμή στάθηκαν αιτήματα της νατοικής δύναμης για ανεφοδιασμό τους σε Ηράκλειο και Χανιά, με την ελληνική πλευρά να προτείνει συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων, τα λιμάνια στη Λέρο, τη Λήμνο...

Προς το παρόν στη δύναμη συμμετέχουν 4 πλοία. Στη Σούδα έχουν ελλιμενιστεί το γερμανικό και το καναδικό πλοίο. Στο κεντρικό Αιγαίο βρίσκονται μία ελληνική και μία τουρκική φρεγάτα, αναμένοντας οδηγίες. Το ιταλικό πλοίο συμμετέχει σε άσκηση στην Ιταλία και όταν ολοκληρωθεί θα επανασυνδεθεί με τη δύναμη.

Στο Αιγαίο επιχειρούν 11 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ η χώρα μας προτίθεται να διαθέσει και άλλα στη δύναμη, εφόσον υπάρχει σχετικό αίτημα από τη Συμμαχία.

Αναφορικά με ένα κείμενο που έχει κατατεθεί στη γενική γραμματεία του ανωτάτου στρατιωτικού διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη από την Τουρκία με τις παράνομες και παράλογες αξιώσεις της, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, απάντησε ότι το κείμενο αυτό ούτε έχει πρωτοκολληθεί στη γ.γ.ούτε έχει κοινοποιηθεί στα μέλη της Στρατιωτικής Επιτροπής. Μάλιστα ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στις κατευθυντήριες οδηγίες του για το επιχειρησιακό σχέδιο προς τη στατιωιτκή επιτροπή δεν περιέλαβε ούτε ένα σημείο των αβάσιμων τουρκικών αξιώσεων που περιγράφονταν στο κείμενο, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar kounoupi

    Με τη διαφορά ότι οι εξαιρετικότατοι συμμαχοί μας (για να μη χαλάσουν τό χατήρι της επίσης εξαιρετικότατης συμμάχου τουρκίας) δεν θα δεχθούν να ανεφοδιάζονται στη Λήμνο, στη Λέρο καί σε άλλα \"παρεμφερή\" νησιά μας. Και καθ\' όσον τις σήμερον ημέρες το χρήμα είναι πάνω από όλα, η συμφωνία να προβλέπει υποχρεωτική έξοδο των νατοϊκων πληρωμάτων στα λημάνια των νησιών μας ώστε να αφήνουν τα κατιτί τους. Με αυτόν τον τρόπο και οι νησιώτες μας θα είναι ευχαριστημένοι καί οι εξαιρετικότατοι συμμαχοί μας εξαιρετικά ικανοποιημένοι.

  2. avatar kyrik

    Έτσι τώρα οι λαθρομετανάστες θα έρχονται με συνοδεία πολεμικών πλοίων. Δεν ξέρω αν σε κάθε άφιξη θα υπάρχουν καί αφίδες νερού για το καλωσόρισμα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει