Σάλος έχει ξεσπάσει έπειτα από την ανάρτηση ενός βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται ο διάλογος ενός Αφρικανού μετανάστη με ένα υπάλληλο security ο οποίος θέλει να τον κατεβάσει από το άδειο βαγόνι με την πρόφαση ότι η βαλίτσα που κουβαλά επιτρέπεται μόνο στο τελευταίο βαγόνι.

Το περιστατικό συνέβη στον σταθμό ΗΣΑΠ της Κηφισιάς και το κατέγραψε μια γυναίκα, η οποία επενέβη στον καβγά, και ανέβασε το βίντεο στο youtube.

Ο υπάλληλος security σε μια πρωτοφανή ρατσιστική κίνηση ζητάει από τον μετανάστη να κατέβει από το τρένο επειδή είχε μαζί του… βαλίτσα.

Ο σεκιουριτάς, μάλιστα, δηλώνει ότι «εγώ κάνω κουμάντο εδώ μέσα»…

Στο σημείο εκείνο η γυναίκα που καταγράφει το περιστατικό επεμβαίνει και απαντά στον σεκιουριτά πως δεν υπάρχει καμία επιγραφή που να αναφέρει ότι απαγορεύονται οι βαλίτσες.

Μάλιστα, λέει στον σεκιουριτά «το τρένο χρησιμοποιείται από όλους. Κουμάντο δεν κάνετε μέσα στο τρένο» και τον καλεί να φέρει την αστυνομία.

Η γυναίκα λέει πως η βαλίτσα είναι δική της και επιμένει προς τον σεκιουριτά να καλέσει την αστυνομία για λύσει το… μυστήριο. Εκείνος, βέβαια, της απαντάει «μπορείς να μην ανακατεύεσαι;»

Μετά την έντονη λογομαχία, βέβαια, οι πόρτες έκλεισαν και το τρένο αναχώρησε κανονικά.

Το πρωί της Δευτέρας το βίντεο καταργήθηκε από το youtube επειδή παραβιάζει την πολιτική για την παρενόχληση και την επιθετική συμπεριφορά, ωστόσο πριν λίγη ώρα ανέβηκε πάλι.

Από την πλευρά της η Διοίκηση της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) εξέδωσε ανακοίνωση και ζήτησε την απομάκρυνση του συγκεκριμένου υπαλλήλου από το δίκτυό της.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η Διοίκηση της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη συμπεριφορά του υπαλλήλου φύλαξης (security), της εταιρείας JCB με την οποία συνεργαζόμαστε, κατά αλλοδαπού επιβάτη, το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου, στο σταθμό «Κηφισιά» της γραμμής 1 του δικτύου μας.

Παράλληλα, η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου υπαλλήλου από το δίκτυό της και κινεί, επίσης άμεσα, τη διαδικασία ενεργοποίησης των ρητρών που προβλέπονται στη σύμβαση με την εταιρεία security JCB και αφορούν την ενδεχόμενη πρόκληση ζημίας των «Σταθερών Συγκοινωνιών» εξ αιτίας  της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της.