Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών που παραμένουν σε όλα τα μπλόκα στην Πελοπόννησο, με σημείο αιχμής το μπλόκο στα διόδια του Ισθμού, όπου για τέταρτη ημέρα οι αγρότες κρατούν κλειστή τη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, ενώ ανοιγοκλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι, τις ώρες 11.00 με 11.30, 16.00 με 16.30 και 20.00 με 20.30. Παράλληλα στον Ισθμό οι αγρότες ελέγχουν όλα τα αγροτικά και φορτηγά αυτοκίνητα που ανεβαίνουν στην Αττική και δεν επιτρέπουν να περάσουν αγροτικά προϊόντα, ούτε έμποροι λαϊκών αγορών.

Στην Αρκαδία, και σήμερα οι αγρότες έκλεισαν από τις 12.15 τον αυτοκινητόδρομο Τριπόλεως – Κορίνθου στα διόδια Νεστάνης και άνοιξαν το δρόμο στις 4.00. Η κυκλοφορία όλες αυτές τις ώρες διεξαγόταν μέσω Αχλαδόκαμπου από την παλαιά εθνική οδό Τριπόλεως – Άργους και οι διερχόμενοι οδηγοί υφίσταντο απίστευτη ταλαιπωρία.

Οι αγρότες της Αργολίδας παραμένουν στα δύο μπλόκα και αύριο το πρωί θα αποφασίσουν για συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Μυκηνών – ‘Αργους, ενώ οι αγρότες της Λακωνίας σήμερα παρέμειναν στα τέσσερα μπλόκα, σε Βλαχιώτη, Λίμνη Γυθείου, Κροκεές και Συκιά Μολάων.

Σήμερα από το πρωί ομάδα αγροτών με αγροτικά αυτοκίνητα από την Μάνη βρίσκεται στο μπλόκο του Ισθμού, για ενίσχυση και αύριο ανεβαίνουν αγρότες από το Δήμο Ευρώτα στον Ισθμό.

Αύριο στις 12.00 το μεσημέρι, έχει προσδιοριστεί ευρεία συνάντηση από αγρότες και άλλους επαγγελματικούς φορείς στους Μολάους Λακωνίας, όπου θα συζητήσουν για το ασφαλιστικό και θα αποφασίσουν για το πώς θα κινηθούν την προσεχή εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωποι των αγροτών της Πελοποννήσου από την Αρκαδία, την Κορινθία και τη Λακωνία, βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη και συμμετέχουν στις συζητήσεις που διεξάγονται από τους εκπροσώπους των ανεξάρτητων μπλόκων.

Ο Χρήστος Τσάμης από το μπλόκο της Νεστάνης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το ασφαλιστικό έτσι όπως παρουσιάζεται, ούτε και το φορολογικό. Υπάρχουν μεγάλες ανισότητες και θέλουμε διάλογο ανοικτό και από μηδενική βάση».

Τέλος, ο Παναγιώτης Φιακάς, από το μπλόκο του Ισθμού, που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για την σύσκεψη των ανεξάρτητων μπλόκων, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αν δεν βρεθεί πλαίσιο συνεννόησης με την κυβέρνηση θα σκληρύνουν την στάση τους τις επόμενες ημέρες.