Στο «πόδι» και οι μηχανικοί για το ασφαλιστικό

Συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ


ΕΛΛΑΔΑ
17:40
15/01/2016
Στο «πόδι» και οι μηχανικοί για το ασφαλιστικό
loading

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους για το ασφαλιστικό οι μηχανικοί, συμμετέχοντας τόσο στο αυριανό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην Ομόνοια, όσο και στη νέα συγκέντρωση που διοργανώνουν την ερχόμενη Πέμπτη στα Προπύλαια όλοι οι σύλλογοι των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΤΕΕ το πλαίσιο των κινητοποιήσεων του τεχνικού κόσμου περιλαμβάνει:

* Απεργία-αποχή όλων των διπλωματούχων Μμηχανικών από τη συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών, καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ.), κατ’ αρχάς από 18 έως 22-1-2016, με δυνατότητα συνέχισης με νεότερες αποφάσεις.

* Συντονισμό δράσης με όλους τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της χώρας, με προτεραιότητα τους επιστημονικούς φορείς του ΕΤΑΑ (νομικούς, υγειονομικούς).

* Συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν από ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, Εργατικά Κέντρα κλπ

* Πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης όλων των μηχανικών για τις συνέπειες αυτού του νομοσχεδίου.

* Ενεργοποίηση όλων των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ, των Α΄ βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ και όλων των ενώσεων μηχανικών σε συντονισμό και με άλλους γορείς, για ποικίλες κινηματικές δράσεις στις περιοχές ευθύνης τους.

Σύμφωνα με το ΤΕΕ στόχος όλων των αγωνιστικών δράσεων, καθώς και όσων στην πορεία προστεθούν είναι η αποτροπή ψήφισης αυτού του νομοσχεδίου που καταστρέφει το Ταμείο του κλάδου τους και ναρκοθετεί ουσιαστικά την αναπτυξιακή προσπάθεια για διέξοδο της χώρας και του λαού από την καταστροφική δουλεία των μνημονίων.

Το νέο ασφαλιστικό, σύμφωνα με το ΤΕΕ, οδηγεί:

α. Στην κατάργηση του Ταμείου ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ και την ενοποίησή του σε έναν φορέα, χωρίς κανέναν διάλογο, χωρίς καμιά σοβαρή μελέτη, χωρίς την απαιτούμενη μεταβατική περίοδο για μια τέτοια ενοποίηση και τέλος χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις σημαντικότατες ιδιαιτερότητες που έχει το Ταμείο μας στην 80χρονη ιστορία του.

β. Στις εξουθενωτικές αυξήσεις των εισφορών για όλους τους διπλωματούχους μηχανικούς, με ιδιαίτερη δε σφοδρότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν συντριβεί οικονομικά από την οκτάχρονη ύφεση και τους οδηγεί εκτός επαγγέλματος, τους νέους μηχανικούς δε στην μετανάστευση.

γ. Στις τεράστιες μειώσεις των συντάξεων που προσδιορίζονται σε ποσοστά από 20%-40%, δηλ. συντάξεις επαιτείας μετά από 40 χρόνια τουλάχιστον ασφάλισης.

δ. Στην οριστική κλοπή των ακόμα υψηλών (τηρουμένων των αναλογιών) αποθεματικών του Ταμείου.

ε. Στην κατάργηση της έκπτωσης κατά 50% στην εισφορά Κ.Σ. και επικουρικής για τους νέους μηχανικούς στην πρώτη πενταετία (θεσμοθετημένο πάνω από μισό αιώνα).

στ. Στην έντονα αμφισβητούμενη εγγυοδοσία-πιστοδοσία από τον νέο φορέα (θεσμοθετημένη από καταβολής του Ταμείου) που θα οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή το σύνολο των μικρών και μεσαίων εργοληπτικών και μελετητικών επιχειρήσεων της χώρας, με συνέπειες σοβαρές και για την απαιτούμενη αναπτυξιακή προσπάθεια, για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και του λαού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει