Στον αναπληρωτή υπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνο Ρόβλια εστάλησαν τα στοιχεία που ζητήθηκαν για τις μισθοδοτικές καταστάσεις των υπαλλήλων που εργάζονται στις Επιχειρήσεις και Οργανισμούς του Δήμου Βόλου.

Τα στοιχεία είναι αρκετά αποκαλυπτικά αφού δείχνουν ότι στις Επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς του Δήμου Βόλου και παρά τις περικοπές που έγιναν λόγω μνημονίου από πέρυσι, πολλές από τις αμοιβές απέχουν σημαντικά από τις αντίστοιχες που παίρνουν οι μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος.

Με τη διευκρίνιση, προς άρση παρεξηγήσεων, ότι τα ποσά που παρατίθενται είναι μικτές αποδοχές, αφού από το Υπουργείο ζητήθηκε το συνολικό μισθολογικό κόστος κάθε υπαλλήλου που επιβαρύνει σε ετήσια βάση το Δήμο Βόλου, τα ποσά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σήμερα για πρώτη φορά αρκετά αποκαλυπτικά.

Ενδεικτικά και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οδηγός στη ΔΕΥΑΜΒ αμείβεται με συνολικές ετήσιες αποδοχές που κυμαίνονται από 26.500 έως 38.000 ευρώ το χρόνο, ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός στην ίδια Δημοτική Επιχείρηση αμείβεται από 36.000 έως 54.000 ευρώ το χρόνο, ένας μηχανολόγος μηχανικός από 37.000 έως 53.000 ευρώ.

Στο Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας μία Ιστορικός πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) αμείβεται με 50.000 ευρώ, ενώ στην ίδια Δημοτική Επιχείρηση ένας βιβλιοθηκονόμος Τεχνολογικής Εκπαίδευσης αμείβεται από 15.000 έως 38.000 ευρώ. Στη Δημοτική Επιχείρηση Μελετών Κατασκευών Βόλου ( ΔΕΜΕΚΑΒ ) ένας πολιτικός μηχανικός ΠΕ αμείβεται με 48.000 ευρώ, στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό ένας εργαζόμενος ΠΕ Οικονομικού αμείβεται με 48.000 ευρώ, στο Δημοτικό Εκπαιδευτικό Οργανισμό του Δήμου ένας υπάλληλος ΠΕ Λογιστικού αμείβεται με 32.000 ευρώ, στο Δημοτικό Οργανισμό Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων ( ΔΟΥΚ ) ένας κοινωνιολόγος αμείβεται με 41.000 ευρώ, στην Κοινωφελή Επιχείρηση « ΙΩΝΙΑ» του πρώην Δήμου Νέας Ιωνίας οι αμοιβές για κοινωνιολόγους είναι από 34.000 – 36.000 ευρώ το χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επανήλθε και έχει ζητήσει από το Δήμο Βόλου και πρόσθετα οικονομικά στοιχεία, κάτι που αναμένεται να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες.