Όσοι είναι γεννημένοι στις 23 Ιουλίου, έχουν την ανασφάλεια ως μοτίβο στη ζωή τους. Κάποιοι από αυτούς, την καταπολεμούν με επιτυχία είτε πρόκειται για προσωπική ανασφάλεια είτε των άλλων, ενώ άλλοι υποφέρουν από περιστασιακές κρίσεις προσωπικότητας με εμφανείς αμφιβολίες γύρω από τον εαυτό τους και υψηλή τάση επίκρισης των ίδιων.

Παρόλο που έχουν αρκετά παρατραβηγμένες απόψεις, παραμένουν στα συντηρητικά χαρακτηριστικά τους ως παραδοσιακοί άνθρωποι. Όποιος και να είναι ο τομέας ενδιαφέροντος τους, αναζητούν να βρούνε όσο πιο πολλά για την ιστορία τους,  προκειμένου να εξαλείψουν οποιαδήποτε αμφιβολία. Γενικά κατέχονται από έντονη πνευματική προκατάληψη ως προς την προσέγγιση τους για τον κόσμο. Συνεπώς η συναισθηματική τους ζωή μπορεί να είναι σκοτεινή και ανέκφραστη. Έτσι ίσως κάποιοι από αυτούς υποφέρουν από ψυχοσωματικές και εθιστικές διαταραχές εξαιτίας καταπιεσμένων συναισθημάτων.

Εφόσον είναι άτομα που έχουν πνευματικό και θρησκευτικό προσανατολισμό, μπορεί να βοηθηθούν από πρακτικές διαλογισμού. Αν όμως συνεχίσουν να τρέχουν πίσω από εξωτερικά προβλήματα θα γίνουν εξαιρετικά νευρικοί και πιεσμένοι. Το να αποτραβιούνται σε ένα προστατευτικό κέλυφος δεν είναι η λύση. Θα πρέπει να κάνουν μια συνειδητή προσπάθεια να ενσωματώσουν τις κοινωνικές δραστηριότητες με την εσωτερική συναισθηματική ζωή τους. Συχνά μια θετική μακροχρόνια σχέση με κάποιο σύντροφο ή φίλο μπορεί να αποτελέσει την βασική γέφυρα προς τον υπόλοιπο κόσμο.

Μπορεί να είναι ιδιαίτερα εξαρτημένοι από τους άλλους, όμως έχουν και εκείνοι να προσφέρουν πολλά όπως η πολύ ανεπτυγμένη ικανότητα τους να λύνουν προβλήματα, η συμπαράσταση, η κατανόηση και οι ανεκτίμητες ανθρώπινες αξίες τους. Όσο και ανεπτυγμένο και να είναι το εγώ τους, περιστασιακά το αμφισβητούν. Όσοι από αυτούς μπορέσουν να μοιραστούν την ευφάνταστη ζωή τους με τους άλλους είναι πολύ τυχεροί και θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα. Η συναισθηματική περιπλοκότητα όσων έχουν γεννηθεί στις 23 Ιουλίου, η ζεστασιά και ο ανθρώπινος αγώνας τους, καθιστά την επαφή μαζί τους σημαντική.

Γεννημένοι στις 23 Ιουλίου: Αυτοκράτορας Selassie, Emil Jannings, James Fitzsimmons

πηγή: eorti.gr