Στάση εργασίας στους δήμους από τους «πενταμηνίτες»

Συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Εργασίας


ΕΛΛΑΔΑ
8:28
26/11/2015
Στάση εργασίας στους δήμους από τους «πενταμηνίτες»
3
loading

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα με πεντάμηνη σύμβαση, με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα να καλούν τους πενταμηνίτες των δήμων σε μαζικές κινητοποιήσεις.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας στους δήμους από τις 11:30 έως το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων τονίζουν ότι δεν είναι εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, απαιτούν την παραμονή τους στην εργασία τους και προτάσσουν το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

«Ενιαία διεκδικούμε το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στους δήμους, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ο αγώνας είναι κοινός και μας αφορά όλους! [...] Η απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους από το 2009, που με συνέπεια εφαρμόζουν ΕΕ και αριστεροδεξιές κυβερνήσεις, έχει γονατίσει βασικές δομές σε όλους τους δήμους. Όλοι μας βιώνουμε την εντατικοποίηση της εργασίας, την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στους δημότες. Στόχος τους η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών δομών. Μοναδική λύση που υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στους δήμους είναι η πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Από όσους δουλεύουν με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής εργασίας δεν περισσεύει κανείς, δεν πρέπει κανείς να απολυθεί» επισημαίνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar 000

    ΑΝΤΕ ΜΕ 420 - 495,25 ΕΥΡΩ ΟΚΤΑΩΡΟΣ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ[...]

  2. avatar τελης

    αρκετοί κοπρίτες έχουν μαζευτεί στο δημόσιο δεν χρειάζονται άλλοι

  3. avatar Serapis

    Αυτοί έχουν μόρια όπως οι γνωστές καθαρίστριες και οι σχολικοί φύλακες. Οι υπόλοιποι 1.500.000 άνεργοι ΕΛΛΗΓΝΕΣ δέν έχουν !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει