Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Αθήνας με χιλιάδες απεργούς διαδηλωτές. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας και φωνάζοντας συνθήματα κατά των νέων μέτρων λιτότητας που φέρνει το τρίτο μνημόνιο.

Οι δρόμοι της Αθήνας είναι απροσπέλαστοι, καθώς κλειστές είναι οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου και Αμαλίας, ενώ αποκλεισμένη από την αστυνομία είναι η Βασιλέως Γεωργίου.

Τεράστια ήταν η ανταπόκριση στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, την πρώτη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η σημερινή κινητοποίηση διαφέρει στους δρόμους ενάντια στα μέτρα που φέρνει το μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε και ο… ΣΥΡΙΖΑ.

Επεισόδια και μολότοφ

porepeisoafd7 porepeisoafd14 porepeisoafd13 porepeisoafd9 porepeisoafd8 porepeisoafd2 porepeisoafd11 porepeisoafd10 porepeisoafd5 porepeisoafd6

Στον δρόμο και η Λαϊκή Ενότητα

Σύσσωμη η Λαϊκή Ενότητα βρέθηκε στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Στο μπλοκ της ΛΑΕ πρώτοι – πρώτοι ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χέρι – χέρι με τη Ραχήλ Μακρή, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Κώστα Ήσυχο, τον Δημήτρη Στρατούλη και τη Νάντια Βαλαβάνη.

laikhenothta2 laikhenothta1 laikhenothta4 laikhenothta5

Οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή με τη ΛΑΕ, φώναξαν συνθήματα και συμμετείχαν στη διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης.

Έκαναν την κηδεία της βιομηχανίας

Ένα φέρετρο κατέβασε ο κλάδος της βιομηχανίας συμβολίζοντας έτσι τον «θάνατο» που θα φέρει στις επιχειρήσεις και τις δουλειές τους τα νέα μέτρα λιτότητας.

poreiathina1 poreiathina2 poreiathina4 poreiathina5 poreiathina6 poreiathina7

Στον δρόμο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Λίγο μετά τις 11 το πρωί ξεκίνησε η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από την πλατεία Κλαυθμώνος προς το Σύνταγμα.

jasdfhaga2 jasdfhaga3 jasdfhaga4 jasdfhaga1

Πρώτοι ξεκίνησαν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Παρών ήταν και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

kourtsah s229vylg paoskd1 paoskd2 paoskd3 porpamea7 porpamea1

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος