Θέτοντας σε εφαρμογή πέντε σημαντικές δράσεις, ο δήμος Ανατολικής Μάνης διεκδικεί και προτίθεται να προσλάβει 104 άτομα μέσα από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Ο δήμος υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Ινστιτούτο εργασίας της ΓΣΕΕ, για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα.

Το μνημόνιο υποβλήθηκε προς ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» για τη «Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε Τοπικό Επίπεδο μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» και έχει συνολικό προϋπολογισμό για το δήμο Ανατολικής Μάνης 341.250,00 ευρώ.

Σχετικά με τη δημιουργία 104 νέων θέσεων απασχόλησης, ο δήμος Ανατολικής Μάνης θα υλοποιήσει πέντε ενέργειες για τις οποίες η απαιτούμενη εργασία διαμορφώνεται πρώτον σε έργα αντιπυρικής προστασίας, δασοπροστασίας, φύλαξης περιοχών υψηλού φυσικού κάλους, αναδάσωσης και εισαγωγή δράσεων πρόληψης, δεύτερον αποκατάσταση, αισθητική αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος, εμπλουτισμός αστικού πρασίνου, ανάδειξη σημαντικών μνημείων του δήμου, τρίτον μέριμνα και στήριξη χρηζόντων βοήθειας και προαγωγή ενεργούς γήρανσης, τέταρτον προώθηση του αθλητισμού, βελτίωση της υγείας των πολιτών και δράσεις διατήρησης πολιτιστικής κληρονομιάς, προαγωγή του τουρισμού, ανάπτυξη της βιωσιμότητας του δήμου.

Οι 104 που θα απασχοληθούν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας πρέπει να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή να είναι αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με χαμηλό εισόδημα και να είναι Έλληνες πολίτες.