Ανοιχτή διάλεξη με θέμα την «Πολιτική του Φόβου»

Για την «πραγματική σημασία της ρητορικής του δεξιού λαϊκισμού» θα μιλήσει η Ruth Wodak την Πέμπτη


ΕΛΛΑΔΑ
20:21
06/10/2015
Ανοιχτή διάλεξη με θέμα την «Πολιτική του Φόβου»
loading

Το διδακτορικό πρόγραμμα στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζει τη διακεκριμένη καθηγήτρια Γλωσσολογίας του πανεπιστημίου του Lancaster και επισκέπτρια Καθηγήτρια του Hellenic American University, Ruth Wodak, σε ανοιχτή διάλεξη με τίτλο «Η Πολιτική του Φόβου: Ποια είναι η πραγματική σημασία της ρητορικής του δεξιού λαϊκισμού;»

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά, την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στην ομιλία της, η Ruth Wodak θα αναλύσει τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της μετανάστευσης στην Ευρώπη μέσω μιας εννοιολογικής-ιστορικής προοπτικής θέλοντας να απαντήσει στο ερώτημα για ποιο λόγο τα κόμματα του δεξιού λαϊκισμού και τα συνθήματά τους μοιάζουν τόσο πετυχημένα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρεκβατική δημιουργία εθνικών και υπερεθνικών ταυτοτήτων και στην ανάλυση του «καινούργιου προσώπου της πολιτικής».

Η ποσοτική και ποιοτική ανάλυση των δεδομένων -που παρουσιάζεται και στο καινούργιο της βιβλίο με τίτλο The Politics of Fear (2015)- θα εξετάσει το ζήτημα μέσα από πολλά διαφορετικά είδη (τηλεοπτικές εκπομπές πολιτικών παρατάξεων, ντοκιμαντέρ, εξετάσεις γλωσσομάθειας και ιθαγένειας και προεκλογικό υλικό).

Το θέμα που θα αναλύσει στο πλαίσιο της εκδήλωσης είναι επίσης, ένα από τα βασικά θέματα του διεθνούς συνεδρίου «Europe in Discourse: Identity, Diversity, Borders», που διοργανώνει το Hellenic American University από τις 23-25 Σεπτεμβρίου, στο οποίο η Ruth Wodak θα είναι κεντρική ομιλήτρια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Hellenic American College ή επικοινωνήστε με το 210 3680950 και το [email protected]

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει