Στην τοποθέτηση κιγκλιδώματος στην ενετική Λότζια όπου στεγάζεται το δημαρχείο της πόλης προχωρεί ο δήμος Ηρακλείου.

«Σήμερα καλούμαστε για λόγους προστασίας του μνημείου και σε συνέχεια των εξαιρετικών παρεμβάσεων καθαρισμού του μνημείου από τα γράφιτι από την αρμόδια αντιδημαρχία Καθαριότητας, να θεωρούμε απαραίτητη την τοποθέτηση κιγκλιδώματος που θα αρμόζει στο χώρο και στη σύγχρονη χρήση του», τονίζει ο δήμος.

Παράλληλα επισημαίνει ότι «κατατέθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου σχέδιο-πρόταση από την αντιδημαρχία Χωροταξικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Παλιάς Πόλης σε συνεργασία με το Πρώτο Δημοτικό Διαμέρισμα, για την τοποθέτηση κιγκλιδώματος στο χώρο του αίθριου της Λότζια».

Ακόμη ο δήμος υπενθυμίζει ότι «η Λότζια αποτελούσε κατά την εποχή της κατασκευής της χώρο συνάθροισης των ευγενών της πόλης και σήμερα, αποκατεστημένη πλέον, στεγάζει την επιβλητική αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου. Για την επιτυχή αρχιτεκτονική αποκατάσταση του κτιρίου το 1988, κερδήθηκε το πρώτο βραβείο Europa Nostra, για το πιο καλά αποκατεστημένο και συντηρημένο ευρωπαϊκό μνημείο της χρονιάς».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.