Το αίτημα των Ελλήνων κινηματογραφιστών για την επαναφορά του ειδικού φόρου επί του κινηματογραφικού εισιτηρίου υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σκηνοθετών Κινηματογράφου (FERA).

Με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου και την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, οι Ευρωπαίοι σκηνοθέτες τάσσονται αλληλέγγυοι στο αίτημα των Ελλήνων κινηματογραφιστών τονίζοντας σχετικά με τον ειδικό φόρο ότι «ένας τέτοιος μηχανισμός δεν υποστηρίζει μόνο την απασχόληση στον Εθνικό Οπτικοακουστικό τομέα σας, αλλά είναι επίσης απαραίτητος για την υλοποίηση της πλήρους πολιτιστικής δυναμικής της Ελληνικής Οπτικοακουστικής δημιουργίας».

«Το ελληνικό σινεμά έχει τη θέση του ανάμεσα στο εύρος των ευρωπαϊκών φωνών σε ολόκληρό τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο και Τηλεόραση: Χωρίς αυτό, η κοινή μας πολιτιστική πολυμορφία είναι σε κίνδυνο» καταλήγουν οι Ευρωπαίοι σκηνοθέτες, στην επιστολή τους την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της FERA Νταν Κλίφτον.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.