Με μια ιδιαίτερα θερμή επιστολή, ο πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα, Γκεόργε Τσιάμπα, ευχαρίστησε το δήμαρχο Αμαρουσίου, Γ. Πατούλη, για την ανθρωπιστική βοήθεια που απέστειλε ο δήμος Αμαρουσίου στις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές της Ρουμανίας.

Συγκεκριμένα, η επιστολή του Ρουμάνου πρέσβη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

Έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να σας ευχαριστήσουμε, στο όνομα των κατοίκων του νομού Bacau για την ανθρωπιστική βοήθεια που παρείχε ο Δήμος Αμαρουσίου, δράση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 3 και 4 Ιουλίου 2010.

Κύριε δήμαρχε, έχουμε την τιμή να υπογραμμίσουμε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που έλαβαν οι κάτοικοι του νομού Bacau εκ μέρους του δήμου Αμαρουσίου, εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τον πληθυσμό που έχει πληγεί από τις πλημμύρες, από τις επίσημες ρουμανικές αρχές και από την Πρεσβεία της Ρουμανίας στην Αθήνα, αποτελώντας παράδειγμα της πνευματικής φιλίας, συνεργασίας και αλληλοβοήθειας, το οποίο χαρακτηρίζει τις σχέσεις μεταξύ του ρουμανικού και ελληνικού λαού καθ’ όλη τη διάρκεια της Ιστορίας.

Έχουμε την τιμή να σας διαβιβάσουμε τις ευχαριστίες μας για την ταχύτητα με την οποία η ανθρωπιστική βοήθεια του δήμου Αμαρουσίου έχει φτάσει στους Ρουμάνους πολίτες, των οποίων οι κατοικίες και τα αγαθά χάθηκαν στα νερά των πλημμύρων και, ταυτόχρονα, ευχαριστούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου Αμαρουσίου και τα άτομα που μετέφεραν γρήγορα και αποτελεσματικά την ανθρωπιστική βοήθεια στο νομό του Bacau.

Έχουμε την τιμή να σας διαβιβάσουμε, κύριε Δήμαρχε, τις καλύτερες ευχές μας σε σας προσωπικά και τους συνεργάτες σας.

Με εκτίμηση,
Πρέσβης Γκεόργε Τσιάμπα».