«Ναι» είπε η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας σε νέο αίτημα του υπουργείου Παιδείας για κατ εξαίρεση προσλήψεις οι οποίες έχουν «παγώσει» λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Συγκεκριμένα το ΣτΕ άναψε το πράσινο φως για:

– αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών για τα Δημόσια ΙΕΚ, κάλυψη θέσεων διευθυντών,  υποδιευθυντών και εκπαιδευτικών Δημόσιων ΙΕΚ, κάλυψη θέσεων διευθυντών και υποδιευθυντών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, κ.λπ.

– πρόσληψη προσωπικού  καθαριότητας στα σχολεία.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η πρόσληψη 7 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της δακοκτονίας στο νομό Αρκαδίας.

Την ίδια ώρα το  υπουργείο Εργασίας κατέθεσε αίτηση στο ΣτΕ για την κατ΄  εξαίρεση απασχόληση ανέργων που είναι στις λίστες επιτυχόντων  στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ  ύψους 200.000.000 ευρώ επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα σχετικά κονδύλια.

Τέλος, ο Δήμος Βόλου ζητεί την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη 76 ατόμων με 8μήνη σύμβαση για τις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και ενός ψυχολόγου και μιας κοινωνικής λειτουργού  για το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη».