Την ανάγκη άμεσης έναρξης των μελετών και των αντιπλημμυρικών έργων προκειμένου να προστατευτούν τα χωριά της Νεάπολης Λακωνίας που επλήγησαν από την πρόσφατη μεγάλη φωτιά, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης κατά την επίσκεψή του εκεί.

Πιο αναλυτικά, ο Υπουργός Αναπληρωτής, συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή Δασών του ΥΠΑΠΕΝ Κ. Δημόπουλο, τον Δήμαρχο Μονεμβασιάς Ηρακλή Τριχείλη, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων, περιόδευσε στα χωριά της Νεάπολης και πραγματοποίησε αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη στη Νεάπολη Βοιών, όπου συζητήθηκε το μείζον ζήτημα των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή για την προστασία των χωριών.

Ο Γιάννης Τσιρώνης επισήμανε ότι χρειάζεται άμεση έναρξη των μελετών και της κατασκευής των έργων, πριν έρθουν οι βροχές, με μεγάλη, όπως τόνισε, προσοχή στο σχεδιασμό για να μην υπάρξουν αστοχίες, όπως συνέβη στο παρελθόν σε άλλες περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Αναπληρωτής δήλωσε ότι: «υπάρχει εκτεταμένη καταστροφή και πολύ μεγάλος κίνδυνος, απώλειας εδαφών, κατολισθήσεων και έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Υπ’ αυτήν την έννοια, πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ως πολιτεία -με συνδυασμένη δράση πολλών υπουργείων- προκειμένου να αποκατασταθούν ταχύτατα οι ζημιές και να προστατευτούν οι ζωές και οι περιουσίες», τόνισε ο Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να δρομολογηθούν άμεσα οι μελέτες και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν τα αναγκαία έργα.