Αναγνωρίστηκε το απανθρακωμένο πτώμα, που βρέθηκε σήμερα το απόγευμα, από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, στο δάσος του Καρέα, κοντά στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών. Πρόκειται για 47χρονο αστυνομικό, που αγνοείτο από χθες το πρωί, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή.

Την εξαφάνιση του αστυνομικού είχε δηλώσει χθες η σύζυγός του, η οποία αναγνώρισε σήμερα τα προσωπικά του αντικείμενα, που βρέθηκαν στην περιοχή.

Ο άτυχος αστυνομικός, που υπηρετούσε στις παιδικές κατασκηνώσεις της ΕΛ.ΑΣ, είχε αναρρωτική άδεια, λόγω επέμβασης στη μέση – στην οποία είχε υποβληθεί πρόσφατα – και καθημερινά πήγαινε για περίπατο στην περιοχή του Καρέα.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα στο Mega, ο επιτελάρχης της Πυροσβεστικής, Στέφανος Σπανέας, ανέφερε πως «όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις που συμμετείχαν στην κατάσβεση είχαν εντολή να αναζητούν το άτομο που είχαμε από χθες την πληροφορία ότι είχαν χαθεί τα ίχνη του. Επίσης, μια ομάδα της ΕΜΑΚ είχε συγκεκριμένο ρόλο να ασχολείται μόνο με την αναζήτηση του ατόμου».

Σύμφωνα με τον ο κ. Σπανέα, στο πλαίσιο της αναζήτησης αυτής εντοπίστηκε η σορός του άτυχου άνδρα, γύρω στις 17:00 το απόγευμα, με τη βοήθεια μελών ορειβατικής ομάδας της περιοχής.

Ερωτηθείς για τις συνθήκες υπό τις οποίες φαίνεται να έχασε τη ζωή του το θύμα της φωτιάς, ο επιτελάρχης της Πυροσβεστικής είπε: «Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι περικυκλώθηκε από την πυρκαγιά, η οποία εξαπλωνόταν ταχύτατα εκείνη την ώρα, χθες το μεσημέρι προς το απόγευμα. Προσπάθησε να ανέβει την πλαγιά, ανέβηκε περίπου 100-150 μέτρα και ύστερα πιθανόν να έχασε τις αισθήσεις του από τον καπνό και εν συνεχεία κάηκε σε σημαντικό βαθμό».