Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις επεκτάσεις στις γραμμές 2 και 3 του μετρό από το σκάνδαλο Siemens θα επιλυθούν «σύντομα», ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας.

Σε περίπου ένα χρόνο θα δημοπρατηθεί η κατασκευή της γραμμής του μετρό που θα καλύπτει μεγάλο κομμάτι της Αθήνας, από το Γαλάτσι μέχρι τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, τον Ευαγγελισμό και από κει προς το Μαρούσι.

Υπενθυμίζεται ότι αν και επτά σταθμοί του μετρό είναι σχεδόν έτοιμοι να παραδοθούν στο κοινό, αυτό δεν μπορεί να γίνει μιας και λείπουν τα ηλεκτρολογικά συστήματα.

Το θέμα έχει κολλήσει εξαιτίας του σκανδάλου Siemens. Κι αυτό γιατί η γερμανική εταιρεία έχει φτιάξει όλα τα ηλεκτρολογικά συστήματα και κυρίως το σύστημα σηματοδότησης. Δεν μπορεί να κάνει το ίδιο με τους νέους σταθμούς γιατί η κυβέρνηση δεν ανανέωσε τη σύμβαση της Siemens, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

Σύμβαση με νέα εταιρεία δεν θεωρείται εφικτή, επειδή τα συστήματα παλαιών και νέων σταθμών θα πρέπει να είναι συμβατά, οπότε θα πρέπει να είναι της ίδιας εταιρείας.