Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζουν και τα δύο υδραγωγεία στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων. Το υδραγωγείο που τροφοδοτεί με πόσιμο νερό τους κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος, δε διαθέτει περίφραξη, με αποτέλεσμα την εύκολη πρόσβαση σε αυτό καθενός ατόμου, κρέμονται καλώδια, ενώ οι σάπιες σωλήνες δημιουργούν ερωτηματικά για την ποιότητα του νερού.

Ο περιβάλλων χώρος του υδραγωγείου είναι γεμάτος αγκάθια, τεράστια χόρτα και όπως είναι φυσικό επόμενο, να υπάρχουν και φίδια, όπως εξάλλου καταγγέλλουν στο trikalanews.gr, οι κάτοικοι του χωριού.

Στο παλιό και εφεδρικό υδραγωγείο κοντά στην Εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, σημειώθηκε ατύχημα, όταν 12χρονος μαθητής που έπαιζε, έσπασε η σάπια σκάλα στην οποία είχε ανέβει και ο μικρός βρέθηκε στο κενό, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του από την πτώση.

Αυτό το ατύχημα, ξεχείλισε την οργή των κατοίκων του Μεγαλοχωρίου, που φοβούνται τα χειρότερα, καθώς και σε αυτό που βρίσκεται δίπλα από παιδική χαρά, κρέμονται καλώδια, ενώ υπάρχουν σκουριασμένα υλικά και δεν υπάρχει προστασία των μικρών παιδιών λόγω απουσίας περίφραξης.