Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» θα διακομισθεί, από τα Χανιά, το συντομότερο δυνατό, ο 30χρονος, οποίος υπέστη ηλεκτροπληξία χθες το απόγευμα, ενώ εκτελούσε εργασίες σε στύλο της ΔΕΗ στις Δαφνές.

Μετά από τη δημοσιοποίηση της άμεσης ανάγκης για μεταφορά του άνδρα σε Μονάδα Εγκαυμάτων και με παρέμβαση του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου βρέθηκε κρεβάτι στο νοσοκομείο.  Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται από το νοσοκομείο Ρεθύμνου, πρωτεύον μέλημα είναι να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του, προκειμένου να μεταφερεί με ασφάλεια στην Αθήνα. Ο 30χρονος βρίσκεται αυτή την ώρα στο χειρουργείο, με την επέμβαση στα χέρια να ολοκληρώνεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αργά το μεσημέρι.

Μάρτυρας του τραγικού ατυχήματος του 30χρονου ήταν ο αδερφός του, ο οποίος δούλευε μαζί του και είδε τον αδερφό του να καίγεται επί περίπου 10 λεπτά, πάνω στο στύλο.

Εξαιρετικά κρίσιμη κρίνεται η κατάσταση του 30χρονου, σύμφωνα με το διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Χ. Μαρκάκη, καθώς ο εναερίτης φέρει εγκαύματα στο 50-55% του σώματός του. Το ηλεκτρικό ρεύμα διαπέρασε το σώμα του και κατέστρεψε το μυικό του σύστημα, ενώ τα όργανά του κινδυνεύουν να υποστούν βλάβες.

Ο 30χρονος είναι σε βαριά κατάσταση, διασωληνωμένος και σε καταστολή, ωστόσο λόγω άμεσου κινδύνου να νεκρωθούν τα χέρια του, προγραμματίστηκε επέμβαση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ο άτυχος 30χρονος δεν έπρεπε να βρίσκεται καν στο στύλο και να εκτελεί εργασίες. «Η πρόσληψή του αναφέρει ότι εκτελεί χρέη οδηγού», αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ, Γιάννης Βρέντζος.

Πηγή: cretalive.gr