Βόµβες για το θέµα της Κερατέας ρίχνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί το έργο η Αττική θα γίνει Νάπολι.

Ο κ. Πάγκαλος ως βουλευτής της Αττικής παίρνει για πρώτη φορά ανοιχτά θέση για το καυτό ζήτηµα και επιλέγει να το πράξει µε απαντητική του επιστολή του σε κάτοικο της περιοχής που έχουν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ».

Με την επιστολή του, αφού αναφέρει ότι συµφωνεί στη χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Ανατολική Αττική ήδη από το 2003 και είναι εναντίον σε κάθε περαιτέρω επιβάρυνση της ∆υτικής Αττικής, τονίζει σχετικά µε τη µέχρι πρότινος παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Κερατέα: «Όλους µας δυσαρέστησε η παρουσία αστυνοµικών δυνάµεων και βεβαίως τα επεισόδια που έγιναν. Όµως οι περισσότεροι παραβλέπουν και κανείς δεν λέει δηµόσια ότι η παρουσία τους κατέστη αναγκαία, γιατί ορισµένοι εισήλθαν στον χώρο κατασκευής του ΧΥΤΥ για να καταστρέψουν µηχανήµατα και να απαγορεύσουν µε τη βία τη συνέχιση των έργων. Αν η Πολιτεία επιτρέπει σε οποιονδήποτε να επιβάλλει µε τη βία τις απόψεις του, τότε δεν υφίσταται Πολιτεία, αφού επικρατεί ο “νόµος της ζούγκλας”, δηλαδή το δίκαιο του ισχυρότερου».

«Αν δεν υλοποιηθεί τώρα ο περιφερειακός σχεδιασµός, µέσα σε 2-3 χρόνια η πρωτεύουσα της Ελλάδας θα συναγωνίζεται τη Νάπολη, δηλαδή οι δρόµοι µας θα παρουσιάζουν το θέαµα που παρουσιάζουν µετά από δέκα ηµέρες απεργίας των εργαζόµενων στα απορριµµατοφόρα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Στην επιστολή ο κ. Πάγκαλος λέει ότι έχει στοχοποιηθεί για το θέµα της Κερατέας και του Γραµµατικού, ενώ «δέχοµαι απειλές για τη ζωή µου και πρόσφατα δέχτηκα και επίθεση στα Καλύβια που οργανώθηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ίδια στελέχη που οδήγησαν την Κερατέα στα σηµερινά αδιέξοδα και πρωταγωνιστούν στα επεισόδια στην περιοχή».

Προειδοποιεί επίσης ότι «δεν υπάρχει πια χρόνος» και ότι αν δεν ολοκληρωθούν τα έργα µέσα στο 2011 η Ελλάδα θα χάσει 12,6 εκατ. ευρώ και θα πληρώσει πρόστιµα (2 εκατ. κατ’ αποκοπή και 200.000 ευρώ κάθε ηµέρα)».