Γη της επαγγελίας για το παραεμπόριο η Αθήνα

ΔΕΙΤΕ: Φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr


ΕΛΛΑΔΑ
10:03
21/04/2011
Γη της επαγγελίας για το παραεμπόριο η Αθήνα
7
loading

Την ίδια στιγμή που η αγορά ακόμα και στους κεντρικότερους εμπορικούς δρόμους στενάζει κάτω από την μειωμένη εμπορική κίνηση λόγο της οικονομικής κρίσης, οι δεκάδες αλλοδαποί έχουν στήσει το δικό τους εμπορικό κέντρο με χιλιάδες προϊόντα αραδιασμένα σε πάγκους να δημιουργούν ένα από τα μεγαλύτερα στέκια παραεμπορίου στην καρδιά της Αθήνας.

Το εμπορικό κέντρο του παραεμπορίου έχει στηθεί επί της οδού Πατησίων και ανάμεσα στις οδούς Δεριγνύ και Χεύδεν όπου πραγματικά τα πεζοδρόμια έχουν καταληφθεί από πάγκους και προϊόντα. Το να μπορέσουν να διασχίσουν οι περαστικοί τα πεζοδρόμια αποτελεί πραγματική… δοκιμασία ειδικά αν κάποιοι έχουν σταματήσει για να χαζέψουν το εμπόρευμα.

Την ίδια στιγμή που ένας από τους πάλαι ποτέ πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας έχει γεμίσει με δεκάδες λουκέτα, οι λιγοστοί έμποροι που έχουν απομείνει έχουν να αντιμετωπίσουν ακριβώς έξω από τις πόρτες των καταστημάτων τους το παραεμπόριο που και μεγάλη ποικιλία έχει πλέον αλλά και ασυναγώνιστες τιμές αφού ούτε λόγος να γίνεται για απόδειξη.

Όπως γίνεται αντιληπτό η ζημιά που παθαίνει το κράτος από διαφυγόντα κέρδη είναι πολλαπλή σε μία στιγμή που η κυβέρνηση ψάχνει τα έσοδα με το μικροσκόπιο.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής είναι απεγνωσμένοι ενώ λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα αφού τόσο η δημοτικές αρχές όσο και η αστυνομία γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά ενδεχομένως δεν αποτελεί προτεραιότητα τους.

Την ίδια στιγμή ο κύριος όγκος των πλανόδιων πωλητών που ασκούν το παραεμπόριο επιλέγει να απλώνει την πραμάτεια του γύρω από την πύλη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αφού σε περίπτωση που γίνει κάποια έφοδος από τις αρχές, επωφελούνται του πανεπιστημιακού ασύλου για να διαφύγουν της σύλληψης.

Έτσι έχουμε από τη μία αποθήκες γεμάτες με μαϊμού προϊόντα που δεν κοστίζουν σε αυτών που τα φέρνει παρά μισό ευρώ το κομμάτι να πωλούνται σε τιμή «ευκαιρίας» από πέντε έως και 40 ευρώ ανάλογα με το είδος του προϊόντος.

Και το ερώτημα που θέτουν οι έμποροι της περιοχής και όχι μόνο είναι έως πότε θα μπορέσουν να αντέξουν αυτή την κατάσταση που καθημερινά κοστίζει χαμένα έσοδα στο κράτος αλλά και χαμένες θέσεις εργασίας που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το newsbeast.gr είναι χαρακτηριστικές...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Σκυλοπνιχτρης

  Οπου ο φτωχος κι η μοιρα του, τριτοκοσμικη χωρα ειμαστε.

 2. avatar alex

  Μη λέτε πολλά για τους "αδελφούς" μετανάστες... ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προοδευτικές δυνάμεις (της καταστροφής) παραμονεύουν... Θα βρείτε μπελά.. εγώ σας τα είπα πάντως...

 3. avatar Heretus L’barra An’ar

  ελπίζω η αντιφα και οι αλλυλεγκυοι να είναι περήφανοι που χάνουν την δουλειές τους έλληνες νόμιμοι πολίτες , που κλείνουν τα μαγαζιά τους για να κονομάνε παράνομοι μετανάστες που μεγάλο μέρος των κερδών τους πάει στο οργανωμένο έγκλημα και στο να φέρουν και άλλους. Και λέτε τους άλλους φασίστες, θα έπρεπε να ντρέπεστε, κοράκια, βολεμένοι.

 4. avatar Papakotsos

  Μην αγοράζετε από αυτούς πολύ απλά. Το εμπόριο και το παρεμπόριο χρειάζεται τουλάχιστον δύο άτομα για να πραγματοποιηθεί. Να πάψει ο κόσμος να σκέφτέται ατομιστικά, γιατί η οικονομία είναι κύκλωμα και τα λεφτά που γλιτώνει αυτός, τα χάνει ο νόμιμος καταστηματάρχης μεσοπρόθεσμα αλλά μακροπρόθεσμα θα πληγεί κι ο ίδιος. Ενώ τα λεφτά που δίνεις στον αλλοδαπό τα καρπώνεται ο ίδιος ή τα στέλνει με εμβάσμα στην χώρα του. Ψωνίστε από τα νόμιμα καταστήματα και αφήστε τους παρέμπορους να κουρεύονται!

 5. avatar Butler

  Αυτή η κατάσταση ξεφτιλίζει κάθε έννοια νομιμότητας. Ζητάνε από τους καταστηματάρχες να αποδώσουν ΦΠΑ όταν επιτρέπουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου αυτό το χάλι; Είμαστε κράτος ή άσυλο ανιάτων;

 6. avatar sleepwalker

  Πώς είπατε; Πού είναι η αστυνομία; Χαχαχαχαα, καλό.

 7. avatar V4Vendetta

  Η κατάσταση είναι όντως τραγική σε ορισμένα σημεία αλλά και αυτοί προσπαθούν να ζήσουν.Το πρόβλημα εξάλλου δεν είναι αυτοί καθ' αυτοί,από αλλού ξεκινάει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει