Την αισιοδοξία του «για τη νέα πραγματικότητα και τις πολιτικές που γεννά, προκειμένου να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία των Ελλήνων δημιουργών και να εμπνευστούν οι νέοι άνθρωποι προκειμένου να εκφραστούν καλλιτεχνικά μέσω του κινηματογράφου» εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε σήμερα με σημαντικές ανακοινώσεις από την πλευρά του υπουργού.

Ειδικότερα το Κέντρο Κινηματογράφου θα λάβει από το ΥΠΠΟΤ μέχρι τέλος Απριλίου τις εκκρεμείς δόσεις ύψους ενός εκατ. ευρώ (από την επιστροφή φόρου και τον ειδικό κωδικό) συν μια έκτακτη επιχορήγηση 500 χιλιάδων ευρώ.

Το στοίχημα για το νέο Δ.Σ του Κέντρου είναι να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που του προσφέρονται από τα φορολογικά κίνητρα που δίνει ο νέος νόμος σε ιδιώτες για επένδυση στον κινηματογράφο.

«Θα το κάνουμε σκοπό της ζωής μας» είπε σήμερα ο πρόεδρος του Κέντρου Κινηματογράφου, Γιώργος Παπαλιός. «Μαζί με την αντιπρόεδρο, Τατιάνα Καραπαναγιώτη θ’ αρχίσουμε να χτυπάμε πόρτες. Θέλουμε η προσπάθεια των νέων σκηνοθετών να εκτιναχθεί ακόμα πιο ψηλά».

Από την νέα σύνθεση του ΔΣ, ο κ. Γερουλάνος και συγκεκριμένα όπως είπε χαρακτηριστικά, από τον « πλούτο των γνώσεων και εμπειριών των μελών» περιμένει τρία κομβικά επιτεύγματα:

«Την ολοκληρωτική προσέγγιση στην ανάπτυξη του ελληνικού κινηματογράφου (από την αφήγηση ως την τελική διανομή, χωρίς αποσπασματικές κινήσεις) την εξωστρέφεια και τον συνεχή διάλογο (του ελληνικού με τον ξένο κινηματογράφο) και τέλος, την τεχνογνωσία στις ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές».

Το νέο ΔΣ του Ελληνικού Κινηματογράφου με επικεφαλής τον πρόεδρο, Γιώργο Παπαλιό, αποτελείται από τους: αντιπρόεδρο, Τατιάνα Καραπαναγιώτη και μέλη, την Ίριδα Ζαχμανίδου, την Ελίζ Ζαλαντώ, την Χριστίνα Κάλλας-Καλογεροπούλου, τον Χένινγκ Κάμρε και τον Αντώνη Κοτζιά.

Στην συνεδρίαση ανακοινώθηκε η προκήρυξη πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη θέση του γενικού διευθυντή.