Οι επιχειρηματικές δράσεις και η δυνατότητα ξένων επενδύσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μπαίνουν στο στόχαστρο του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ο οποίος θα «φιλοξενήσει» από αύριο και για πέντε ημέρες (16-20 Μαρτίου) τους οικονομικούς και εμπορικούς ακολούθους των ξένων πρεσβειών στη χώρα μας.

Η όλη κίνηση του κ. Τατούλη, που γίνεται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Invest in Greece και με την υποστήριξη των ΕΟΤ και ΟΠΕ, εντάσσεται στην πρωτοβουλία SYNERGASSIA για την ανάδειξη της επενδυτικής φυσιογνωμίας των ελληνικών περιφερειών και στις εκδηλώσεις «Επιχειρηματική Επίσκεψη των Οικονομικών & Εμπορικών Ακολούθων, Ξένων Πρεσβειών».

Στις 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα «Οι Αναπτυξιακές Προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου» στην οποία ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα παρουσιάσει το σχέδιο δράσης και τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ στις 18 Μαρτίου θα παραχωρήσει ομιλία ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο όποιος στη συνέχεια θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επιχειρηματίες.

Πέραν αυτού, εισηγήσεις και χαιρετισμούς θα πραγματοποιήσουν ο πρόεδρος του Invest in Greece Άρις Μ. Συγγρός, ο διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece Χρήστος Αλεξάκης, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Νικόλας Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος του ΠΟΕ Αλέκος Χολέβας και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Οι διπλωμάτες θα φιλοξενηθούν στην Αρκαδία, ενώ έχει διαμορφωθεί ένα εκτενές πρόγραμμα επισκέψεων και εκδηλώσεων σε επιχειρηματικούς, πολιτιστικούς και τουριστικούς προορισμούς σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου, όπου οι οικονομικοί και εμπορικοί ακόλουθοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και να περιηγηθούν σε τοπικές επιχειρήσεις και να συναντηθούν με τοπικούς οικονομικούς παράγοντες.

πηγή: aftodioikisi