Δρούσαν τα τελευταία τρία χρόνια έχοντας στο… βιογραφικό τους ένοπλες ληστείες σε καταστήματα σούπερ μάρκετ της Αττικής και της επαρχίας. Αφαιρούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά και μέχρι τώρα η λεία τους από τις ληστείες ξεπερνά το ποσό των 1.250.000 ευρώ.

Όμως, τα τέσσερα μέλη της οργάνωσης, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 27, 31 και 34 ετών, κατά τη στιγμή που επέστρεφαν στις δύο από τις οικίες που χρησιμοποιούσαν στην περιοχή του Καλαμακίου, συνελήφθησαν από άνδρες του 2ου Τμήματος της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ).

Τα μέλη της σπείρας έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας μετά από την ληστεία που διέπραξαν στις 10 του μήνα στο σούπερ μάρκετ «Α.Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» που βρίσκεται στην περιοχή της Ελευσίνας, κατά την οποία αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 62.154 ευρώ. Τα χρήματα τα προώθησαν στη χώρα τους για επενδύσεις που διαθέτουν εκεί και άλλα τα χρησιμοποιούσαν για την ενοικίαση πολυτελών αυτοκινήτων και διαμερισμάτων στην Ελλάδα.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας δρούσαν επαγγελματικά και οργάνωναν προσεχτικά και με κάθε λεπτομέρεια τις ληστείες, σε μεγάλα S/M που παρουσίαζαν μεγάλη κίνηση πελατών. Συγκεκριμένα παρακολουθούσαν για αρκετό καιρό αυτά, ώστε να γνωρίζουν τον ακριβή χρόνο και τόπο παράδοσης των χρημάτων, σε χρηματαποστολές και την κατάλληλη ημέρα, που συνήθως ήταν Πέμπτη ή Σάββατο, ο ένας εξ’ αυτών εισήρχετο στα καταστήματα κυρίως από τις βοηθητικές πόρτες εισόδου, φορώντας ρουχισμό αντίστοιχο των υπαλλήλων του Σ/Μ για να καθίσταται με αυτό τον τρόπο πιο εύκολη η πρόσβαση και η παραμονή του στο κατάστημα, αλλά και στα γραφεία, όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο και θα γινόταν η παράδοση των χρημάτων.

Την κατάλληλη στιγμή με την απειλή όπλου ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και αφαιρούσε τα χρήματα. Ακολούθως εξήρχετο από το κατάστημα και με τη συνδρομή των υπολοίπων μελών διέφευγαν, χρησιμοποιώντας κυρίως ενοικιαζόμενα Ι.Χ.Ε αυτ-τα.

Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα έρευνες οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει τις παρακάτω ληστείες:

1. Την 09.40’ ώρα της 20-7-2007 σε βάρος του καταστήματος Σ/Μ με την επωνυμία «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» στην περιοχή του Πειραιά, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 9.110 ευρώ.
2. Την 09.00’ ώρα της 25-7-2007 σε βάρος του καταστήματος Σ/Μ με την επωνυμία «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» στην περιοχή της Καλλιθέας, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 21.950 ευρώ.
3. Την 11.05’ ώρα της 12-10-2007 απόπειρα σε βάρος του καταστήματος Σ/Μ με την επωνυμία «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» στην περιοχή της Πετρούπολης.
4. Την 19.40’ ώρα της 17-4-2008 σε βάρος του καταστήματος Σ/Μ με την επωνυμία «Α.Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» στην περιοχή των Βριλησσίων, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 71.192,15 ευρώ.