Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ανακοίνωσε την έμπρακτη υποστήριξή του προς την ελληνική επιχειρηματικότητα, με την έναρξη του διαγωνισμού «Κάνε την Καινοτομία Πράξη-Make Innovation Work».

Πρόκειται για έναν μεγαλόπνοο διαγωνισμό καινοτομίας, για την ανάδειξη και υλοποίηση της καλύτερης πρωτότυπης επιχειρηματικής ιδέας, που έχει τη δυναμική να ενισχύσει την ελληνική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε συνεργασία με τη CISCO και την υποστήριξη των: Τράπεζα Πειραιώς, Accenture, Coca Cola 3E, Attica Ventures, Ernst & Young, Μicrosoft Hellas, Μπαχάς-Γραμματίδης και Συνεταίροι και Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και έχει την υποστήριξη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γ. Α. Παπανδρέου.

Βασικά Στοιχεία Διαγωνισμού:

• Σκοπός του διαγωνισμού είναι η επιλογή και στήριξη καινοτόμων επιχειρηματικών προτάσεων οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν αποκλειστικά εντός του Ελλαδικού χώρου, συμβάλλοντας έτσι στην τόνωση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας και της Ελληνικής Οικονομίας, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προβολή των δημιουργικών δυνατοτήτων των Ελληνικών Επιχειρήσεων και την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητάς τους στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

• Υπάρχουν τέσσερις θεματικές κατηγορίες για την υποβολή προτάσεων: Εναλλακτική Γεωργία, Πράσινη Ενέργεια, Τουρισμός, Μεταφορές και Ναυτιλία.

• Δικαίωμα συμμετοχής στον παρόντα Διαγωνισμό έχουν Έλληνες και Κύπριοι πολίτες, Ευρωπαίοι πολίτες αλλά και αλλοδαποί που μένουν και δραστηριοποιούνται νομίμως στην Ελλάδα καθώς και ιδιώτες από την ευρύτερη ελληνική διασπορά. Επιπλέον, επιχειρήσεις ή ιδρύματα κατά πλειοψηφία ελληνικών συμφερόντων, ή ενώσεις/ ομάδες προσώπων που απαρτίζονται κατά πλειοψηφία από Έλληνες ή Κύπριους πολίτες ή ιδιώτες από την ευρύτερη ελληνική διασπορά.

• Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός για την υποβολή προτάσεων από την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011, ώρα 12.01 π.μ έως την Δευτέρα 16 Μαΐου 2011, ώρα 23.59 μ.μ. Οι νικητές θα ανακοινωθούν επίσημα σε ειδική τελετή βράβευσης τον Οκτώβριο του 2011.

• Η αξιολόγηση θα γίνει σε τρία στάδια. Το πρώτο στάδιο από ανεξάρτητη εταιρία συμβούλων, το δεύτερο από επιτροπή καθηγητών Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων και ο τρίτο από επιτροπή Ελλήνων επιχειρηματιών.

• Από κάθε κατηγορία θα επιλεγεί μία νικήτρια πρόταση. Η καλύτερη από αυτές θα ανακηρυχθεί η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού και θα βραβευτεί με το χρηματικό ποσό των 100.000 δολαρίων ΗΠΑ. Επιπλέον, και οι τέσσερις νικήτριες προτάσεις θα βραβευτούν με ένα σύνολο σημαντικών μη χρηματικών βραβείων, ενώ θα αξιολογηθούν και για περαιτέρω χρηματοδότηση τους από Ελληνικές τράπεζες. Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά οι όροι του διαγωνισμού είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα www.miw.gr.