Την αντίθεσή τους στη ίδρυση νέων κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Έβρο εξέφρασαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Ορεστιάδα, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής, που συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δημαρχείο της πόλης.

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας οργάνωσε η «Πρωτοβουλία Πολιτών κατά Κέντρων Παράνομων Λαθρομεταναστών» και συμμετείχαν ο δήμαρχοι Ορεστιάδας Δ. Μουζάς, Διδυμοτείχου Π. Πατσουρίδης, Σουφλίου Ε. Πουλιλιός, ενώ διαβάστηκε και επιστολή συμπαράστασης του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ε. Λαμπάκη.

Προηγήθηκε ανάγνωση ομόφωνου ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, που μεταξύ άλλων αναφέρει πως «η ίδρυση νέων Κέντρων, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη απαξίωση όλη την περιοχή, θα πλήξει την τοπική κοινωνία και θα αποτελέσει αντικίνητρο για επενδυτικές ή άλλες παραγωγικές δράσεις».

Παράλληλα, εγκρίθηκε ψήφισμα της «Πρωτοβουλίας Πολιτών» που θα σταλεί στην κυβέρνηση, στο οποίο επισημαίνεται ότι οποιοσδήποτε νόμος ή απόφαση για ίδρυση υπηρεσίας Ασύλου (ή κέντρου κράτησης, φύλαξης) στο νομό Έβρου, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας – και μάλιστα χωρίς καν αυτή να ζητηθεί- θα είναι παράνομη και θα συνιστά ακραία συνταγματική εκτροπή.