Κλειστά θα είναι την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου τα πρατήρια υγρών καυσίμων του Ρεθύμνου μετά και την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Βενζινοπωλών να προχωρήσει σε αυτή την μορφή της κινητοποίησης, αντιδρώντας για τις υψηλές τιμές που επικρατούν στο νησί και τις αποκλίσεις που καταγράφονται συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας.

Σκοπός της διαμαρτυρίας αυτής, όπως λένε οι πρατηριούχοι, είναι να καταστήσουν σαφές στο καταναλωτικό κοινό πως οι ίδιοι δεν ευθύνονται για την ακριβή βενζίνη και δεν διαμορφώνουν αυτοί τις τιμές της αγοράς. Την Παρασκευή οι βενζινοπώλες θα επισκεφτούν και την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή προκειμένου να της παραδώσουν και σχετικό υπόμνημα, ενώ καλούν τις καταναλωτικές οργανώσεις να είναι αρωγοί στον αγώνα τους.

Χθες η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στο Ρέθυμνο έφτασε το 1,79 λεπτά το λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης τα 90 λεπτά. Ωστόσο, η κατανάλωση γίνεται με το σταγονόμετρο αφού οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί στις απολύτως απαραίτητες με την πλειοψηφία των καταναλωτών να αδυνατεί να γεμίσει πλέον το ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων της.

Πηγή: rethnea.gr