Στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Αλέκου Σταύρου, στην καρδιά της Χαριλάου, γράφεται από σήμερα ο επίλογος μιας ολόκληρης εποχής, καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης του κτηρίου που φιλοξενούσε για δεκαετίες το ιστορικό εργοστάσιο «Αλυσίδα».

Από το πρωί, εκσκαφείς και βαρέα μηχανήματα έχουν πιάσει δουλειά στο εγκαταλελειμμένο οικόπεδο, απομακρύνοντας σταδιακά τα ερειπωμένα κτήρια που για χρόνια παρέμεναν αναξιοποίητα και επικίνδυνα, αποτελώντας εστία μόλυνσης για τη γειτονιά, με παρουσία τρωκτικών και συσσώρευση απορριμμάτων.

Θεσσαλονίκη: Κατεδαφίζεται το κουφάρι της «Αλυσίδας»

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria, ο χώρος ανήκει σε τράπεζα, η οποία σχεδιάζει την ανέγερση ενός σύγχρονου κτηρίου γραφείων με περιβαλλοντικό χαρακτήρα, που θα στεγάσει υπηρεσίες της. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο ετών και εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της περιοχής, τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά, λόγω του μοντέρνου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

Οι κάτοικοι της Χαριλάου είχαν εκφράσει επανειλημμένα τη δυσαρέσκειά τους για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσίαζε το οικόπεδο, το οποίο είχε μετατραπεί σε καταφύγιο για άστεγους και παραβατικά άτομα, επιτείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας.

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 2 με 3 ημέρες, ενώ στο σημείο έχουν τεθεί σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για λόγους ασφαλείας.

Θεσσαλονίκη: Κατεδαφίζεται το κουφάρι της «Αλυσίδας»