Ένα περιστατικό με σκάφος στην Τήνο, καταγγέλθηκε επώνυμα στο Newsbeast από κάτοικο.

Σύμφωνα με την αναγνώστρια, το 50μετρο σκάφος αγκυροβόλησε μόλις 90 μέτρα από την ακτή, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία που ορίζει ρητά ότι τα σκάφη αναψυχής οφείλουν να βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον 200 μέτρων από παραλίες με λουόμενους.

Το πλήρωμα του σκάφους χρησιμοποίησε το φουσκωτό tender με ενεργή προπέλα -και όχι με κουπιά, όπως προβλέπεται από τον νόμο- για να μεταφέρει επιβάτες δύο φορές από το σκάφος στην ακτή, αγνοώντας την παρουσία λουόμενων, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Παρά τις παρατηρήσεις του ναυαγοσώστη, το πλήρωμα συνέχισε απτόητο, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία, κάποιοι από τους επιβαίνοντες χαιρετούσαν «ειρωνικά» τους πολίτες που κατέγραφαν τη σκηνή σε βίντεο.

@newsbeast.gr

Καταγγελία κατοίκου στο Newsbeast αποκαλύπτει επικίνδυνη προσέγγιση πολυτελούς σκάφους σε παραλία της Τήνου, σε απόσταση μόλις 90 μέτρων από λουόμενους, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Το πλήρωμα αγνόησε τη νομοθεσία και τις παρατηρήσεις του ναυαγοσώστη, ενώ οι Αρχές φέρονται να μην αντέδρασαν παρά την επώνυμη καταγγελία και την ύπαρξη βίντεο. #fyp #mpesfy #Greece #ελλαδα #summer #GreekSummer #Τηνος #greekislands #Tinos

♬ πρωτότυπος ήχος – newsbeast – newsbeast

Για το περιστατικό υπεβλήθη άμεσα επώνυμη καταγγελία στο Λιμεναρχείο Τήνου και στην τηλεφωνική γραμμή 108.