Ένα νιόπαντρο ζευγάρι από τον Καναδά, ήρθε στη χώρα μας για το μήνα του μέλιτος. Πρώτος προορισμός η Μύκονος και κατόπιν η Σαντορίνη και η Κρήτη. Πήγαν χθες στα γραφεία της Hellenic Seaways για να βγάλουν εισιτήριο για σήμερα, με προορισμό τη Μύκονο και οι υπάλληλοι ενώ γνώριζαν για την απεργία, τους έβγαλαν τα εισιτήρια για τις 7:15 π.μ. δίχως να τους ενημερώσουν πως τα πλοία δεν θα λύσουν κάβους σήμερα λόγω της 24ωρης απεργίας των ναυτικών!

Ο Rob Hunt και η Louisa Bolduc πήγαν το πρωί στο λιμάνι, για να διαπιστώσουν την εύρυθμη λειτουργία των ελληνικών λιμανιών! Το χάος για το οποίο γίνεται συνεχώς λόγος στα δελτία ειδήσεων είναι μάλλον εικονική πραγματικότητα! Στο λιμάνι επικρατεί… απόλυτη άπνοια και ηρεμία. Δεν στριμώχνονται! Δεν διαμαρτύρονται! Δεν υπάρχουν ουρές!

Έκπληκτοι οι δυο τους αντίκρισαν ένα άδειο λιμάνι. Τα πλοία δεμένα και τα γραφεία της Hellenic Seaways κλειστά!

Κάθισαν λοιπόν σε ένα πεζούλι, περιμένοντας την εταιρεία να ανοίξει. Μετά από μία ώρα, τα γραφεία άνοιξαν. Η παρουσία δημοσιογράφου μέσα στο χώρο δεν ήταν επιθυμητή κι έτσι ευγενικά μας απομάκρυναν.

Όταν το ζευγάρι βγήκε από τα γραφεία, η Louisa αναστατωμένη μας είπε: «τώρα δεν είμαι πια χαρούμενη. Αυτό είναι το ταξίδι του μέλιτος και ήδη ξεκίνησε στραβά. Ήρθα στην Ελλάδα για να περάσω καλά. Λάθος! Θέλω να δω πώς θα καταφέρουμε να φύγουμε νωρίτερα για Σαντορίνη, αφού στη Μύκονο δεν θέλω πια να πάμε. Σήμερα, βέβαια, θα πληρώσουμε ξενοδοχείο εδώ στην Αθήνα μολονότι ήδη πληρώσαμε κι εκείνο στη Μύκονο».

Όσο για τους υπαλλήλους της ακτοπλοϊκής αρκέστηκαν απλώς να μας πουν πως οι ίδιοι δεν απεργούν αλλά οι ναυτικοί. Όσο για το εισιτήριο… πως απλώς εκδόθηκε κατά λάθος. «Δώσαμε τα χρήματα στους ανθρώπους πίσω. Όλα καλά».

Και ανθηρά θα προσθέσουμε εμείς. Καλά, μας δουλεύετε;