Την αλληλεγγύη τους στους 250 μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί στο νέο κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών και προχωρούν από σήμερα σε απεργία πείνας, εξέφρασαν ο Πέτρος Σανταμούρης εκπρόσωπος της Αριστερής Ενότητας και ο Νίκος Γιαννόπουλος εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Αφού εξέφρασαν την απορία τους για το γεγονός ότι η κοσμητεία αποφάσισε να μην γίνονται μαθήματα στο διπλανό κτίριο, δήλωσαν πως δική τους επιθυμία είναι να παραμείνουν οι μετανάστες στη Νομική Σχολή και να στεγαστεί εκεί ο αγώνας τους, αφού, όπως υποστήριξαν, δεν παρακωλύεται με κανέναν τρόπο η φοιτητική διαδικασία.

Χθες, ανέφεραν, εξέτασαν τους μετανάστες γιατροί και διαβεβαίωσαν πως είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί τους με την Άννα Νταλάρα, τους διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για τα αιτήματά τους.

Ανακοίνωσαν μάλιστα, ότι και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης έχει δεσμευτεί να συναντήσει τους μετανάστες και τους δικηγόρους τους τις επόμενες ημέρες.

Βασικό αίτημα των απεργών πείνας είναι να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκαν οι ομιλητές, υπολογίζεται πως ανέρχονται σε 300.000 οι μετανάστες που δεν έχουν καθόλου χαρτιά, σε 60.000 εκείνοι που έχουν κάνει αίτηση πολιτικού ασύλου και περιμένουν 8-10 χρόνια για να τελεσιδικίσουν οι υποθέσεις τους και 160.000 μετανάστες που εργάζονται χωρίς οι εργοδότες να τους κολλάνε ένσημα.