Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κρήτη για τον πνιγμό του μικρού Νικόλα που βρήκε τραγικό θάνατο στη θάλασσα στην Άρβη του δήμου Βιάννου. «Όλα έγιναν μέσα σε 10 λεπτά» είπε στους αστυνομικούς η μητέρα του αγοριού η οποία δεν μπορεί να πιστέψει τι συνέβη στο αγόρι της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ekriti.gr η μητέρα του Νικόλα κατέθεσε στο αστυνομικό Τμήμα της Βιάννου ότι βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τον γιο της και το μωρό της όταν ξαφνικά τον έχασε από τα μάτια της.

Αμέσως βγήκε έξω και τον αναζήτησε ωστόσο στα 10 λεπτά που μεσολάβησαν, το κακό είχε ήδη γίνει αφού το παιδάκι είχε πάει στη θάλασσα.

Η γυναίκα συνελήφθη ωστόσο αφέθηκε ελεύθερη με εντολή Εισαγγελέα.

Ασθενοφόρο

Μαζεύουν χρήματα για να ταφεί στην Αλβανία

Επιθυμία της οικογένειας είναι ο μικρός Νικόλας να ταφεί στην πατρίδα του την Αλβανία ωστόσο τα έξοδα μεταφοράς είναι πολλά και για τον λόγο αυτό οι κάτοικοι του χωριού θα προσπαθήσουν να συλλέξουν χρήματα.

Αύριο, Δευτέρα 3/6 αναμένεται να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή και η σορός του μικρού παιδιού θα μπορεί να μεταφερθεί από την Τρίτη και μετά στην Αλβανία.

Το μικρό αγόρι ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στο χωριό και όλοι είχαν καλά λόγια να πουν.

Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Άρβης, Γιώργος Κουτεντακης, όπου φοιτούσε το άτυχο παιδί, αδυνατεί να πιστέψει το κακό που συνέβη και όπως είπε, δεν μπορεί να διανοηθεί ότι τη Δευτέρα το σχολείο θα ανοίξει χωρίς το μικρό Νικόλα.

«Νίκο θα σε θυμόμαστε με αγάπη»

Σε ανακοίνωση του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Άρβης αναφέρονται τα εξής:

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Εξωραϊστικού συλλόγου Άρβης έπειτα από το τραγικό συμβάν που έγινε στο χωριό μας συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τα εξής:

  1. Να εκφράσει τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του
  2. Να καλύψει τα έξοδα της μεταφοράς και της κηδείας του παιδιού στην πατρίδα του, έφ όσον η οικογένεια του αποφασίσει κάτι τέτοιο.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Άρβης, το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και την Ενορία Άρβης, θα προβεί σε έρανο την Κυριακή 2/6 από τις 6 στο χωριό.

Νίκο θα σε θυμόμαστε με αγάπη…