Συναντήσεις με μία σειρά υπουργών για προβλήματα που έχουν προκύψει τις 20 ημέρες λειτουργίας των περιφερειών με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», αποφάσισαν να ζητήσουν οι 13 περιφερειάρχες κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ομόφωνα:

– Να ζητηθεί συνάντηση με τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, Εργασίας Λούκα Κατσέλη, Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, καθώς και Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, προκειμένου να τους θέσουν υπ’ όψιν τα προβλήματα που προκύπτουν.

Ειδικότερα δε εκτός του «Καλλικράτη», και για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Πρόγραμμα ΕΛΛ.Α.Δ.Α., για τον υπό ψήφιση Αναπτυξιακό Νόμο, για το Σχέδιο Νόμου «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις (Natura 2000)» καθώς και θέματα που άπτονται της συναρμοδιότητας του συνόλου των υπουργών.

Με έντονη διάθεση και ομοφωνία διατυπώθηκε από όλους η ανάγκη ανάδειξης αλλά και επίλυσης των προβλημάτων καθώς και η ανάδειξη της σημασίας του θεσμού των Περιφερειών.

Η επόμενη Συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΝ.Π.Ε. αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

πηγή: aftodioikisi