Ταλαιπωρία περιμένει από αύριο τους καταναλωτές, λόγω της τριήμερης απεργίας των φαρμακοποιών που αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Κατά τις εργάσιμες ώρες, θα είναι ανοικτά φαρμακεία ασφαλείας, ενώ κατά τις μη εργάσιμες ώρες και τη νύχτα θα λειτουργούν κανονικά όλα τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Στη Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης, θα λειτουργούν κατά τις εργάσιμες ώρες 3-4 φαρμακεία ασφαλείας στο δήμο Θεσσαλονίκης και ένα σε κάθε περιφερειακό δήμο, ενώ τις υπόλοιπες ώρες θα λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα, τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Στο μεταξύ οι χρόνια πάσχοντες σπεύδουν να προμηθευτούν προκειμένου να μη μείνουν ακάλυπτοι στη διάρκεια της απεργίας. Όπως ανέφερε ο Θεοδοσιάδης επειδή το θέμα της απεργίας των φαρμακοποιών έχει προβληθεί από τα μέσα ενημέρωσης οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα προμηθεύονται εκ των προτέρων τα φάρμακά τους για να μη ψάχνουν φαρμακείο την τελευταία στιγμή.

Πατήστε εδώ και διαβάστε τα φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη που θα είναι ανοικτά αύριο